2015-09-28 16:35

2015-09-28 16:35

Bråk på styrelsemöte går till åtal

HAGFORS: Misshandel och hot

Ett styrelsemöte i en förening i Hagforstrakten för någon månad sedan spårade fullständigt ur. Nu har en av styrelsemedlemmarna åtalats för både misshandel och olaga hot.

NWT skrev om händelsen redan dagen efter att den inträffat. Föreningen driver bland annat en kiosk och det var när öppettiderna för denna kiosk kom upp till diskussion som en äldre manlig styrelsemedlem uppges ha rest sig. Han tog tag i armarna på en medelålders kvinnlig styrelsemedlem och skakade henne så att det gjorde ont och så att hon fick blåmärken. Mannen ska också, enligt åtalet, ha hotat skada kvinnan även på andra sätt.

Händelsen polisanmäldes omedelbart och nu har åklagaren bestämt sig för att väcka åtal för misshandel och olaga hot. Den åtalade mannen förnekar att han skulle ha gjort sig skyldig till brott.

NWT skrev om händelsen redan dagen efter att den inträffat. Föreningen driver bland annat en kiosk och det var när öppettiderna för denna kiosk kom upp till diskussion som en äldre manlig styrelsemedlem uppges ha rest sig. Han tog tag i armarna på en medelålders kvinnlig styrelsemedlem och skakade henne så att det gjorde ont och så att hon fick blåmärken. Mannen ska också, enligt åtalet, ha hotat skada kvinnan även på andra sätt.

Händelsen polisanmäldes omedelbart och nu har åklagaren bestämt sig för att väcka åtal för misshandel och olaga hot. Den åtalade mannen förnekar att han skulle ha gjort sig skyldig till brott.