2015-08-30 10:45

2015-08-30 10:45

Lite skräp men många supportrar

NORRA RÅDA: Viking bandy i Älvstädar-SM

Rådaborna sköter sig. Det var nämligen inte mycket skräp älvstädargänget från Viking bandy fick i sina säckar efter att ha synat av 2,5 kilometer längs Klarälven.

Viking bandy var en av 17 värmländska idrottsföreningar som deltog i årets Älvstädar-SM. Föreningarna hade en sträcka var längs Klarälven att städa och för bandygänget var det ett område i Råda de skulle ta sig an.

Från idrottsplatsen utgick två grupper söderut och två grupper norrut. Med den goda uppslutningen kring uppdraget var det tämligen snabbt avklarat. Att det var lite med skräp längs sträckan bidrog förstås till att man kunde återsamlas efter mindre än två timmar.

Förutom att idrottsföreningarna hjälper till att hålla rent i naturen och längs Klarälven, Dalälven, Ljusnan och Gullspångsälven så får de betalt för sitt arbete, minst 5 000 kronor genom arrangörerna Fortum och Städa Sverige - Idrottens miljöorganisation.

I Älvstädar-SM ingår även en tävling. Den föreningen som får ihop mest skräp längs ”sin” älv vinner 25 000 kronor. Viking bandy inte med den tätstriden att göra, däremot ligger man bra till när det gäller extrapriset på 25 000 kronor till den förening som fått mest ”likes” på kampanjsajten www.alvstadarsm.se.

– Det är roligt när folk ställer upp, sa Tommy Nord om engagemanget inför och under uppdraget.

Och att städa längs Klarälven var en betydligt lindrigare insats än när bandyklubben hjälpte till att städa längs vägarna, minns Tommy Nord. Då handlade om mil i stället för kilometrar.

Viking bandy var en av 17 värmländska idrottsföreningar som deltog i årets Älvstädar-SM. Föreningarna hade en sträcka var längs Klarälven att städa och för bandygänget var det ett område i Råda de skulle ta sig an.

Från idrottsplatsen utgick två grupper söderut och två grupper norrut. Med den goda uppslutningen kring uppdraget var det tämligen snabbt avklarat. Att det var lite med skräp längs sträckan bidrog förstås till att man kunde återsamlas efter mindre än två timmar.

Förutom att idrottsföreningarna hjälper till att hålla rent i naturen och längs Klarälven, Dalälven, Ljusnan och Gullspångsälven så får de betalt för sitt arbete, minst 5 000 kronor genom arrangörerna Fortum och Städa Sverige - Idrottens miljöorganisation.

I Älvstädar-SM ingår även en tävling. Den föreningen som får ihop mest skräp längs ”sin” älv vinner 25 000 kronor. Viking bandy inte med den tätstriden att göra, däremot ligger man bra till när det gäller extrapriset på 25 000 kronor till den förening som fått mest ”likes” på kampanjsajten www.alvstadarsm.se.

– Det är roligt när folk ställer upp, sa Tommy Nord om engagemanget inför och under uppdraget.

Och att städa längs Klarälven var en betydligt lindrigare insats än när bandyklubben hjälpte till att städa längs vägarna, minns Tommy Nord. Då handlade om mil i stället för kilometrar.