2015-08-30 14:26

2015-08-30 14:26

Ett klipp för barncancerfonden

EKSHÄRAD: Frisörernas initiativ engagerar hela bygden

Johanna Kjelkenes ville göra en insats för barncancerfonden som visat sig bli rena klippet. Hon har nämligen fått stora delar av Ekshärad att engagera sig i en insamling på lördag.

Det började med att Johanna och hennes kollegor i hårsalongen tänkte ha en dag då deras frisörintäkter oavkortat skulle gå till barncancerfonden. Valet föll på 5 september då de räknar med att det kommer vara mer folk i rörelse än vanligt i Ekshärad eftersom kanottävlingen Klarälven Challenge körs från Branäs till Ekshärad.

Genom företagarföreningen är det många som nu hängt på idén och har egna initiativ som ska ge pengar till barncancerfonden. Bland annat kommer Ica att ha en speciell bakelse för ändamålet och även en tacobuffé där 20 kronor per portion går till insamlingen och blomsteraffären skänker tre grupper som ska säljas eller auktioneras ut,

– Och Basteruds byalag har gett oss fika så vi kommer att ha kaffe och fika på utsidan, säger Johanna som även fått hårvårdsprodukter och tablettaskar som ska ingå i kampanjen.

Livligt på Kyrkheden

Eftersom det är långlördag i butikerna kommer det att stå bössor där också. Och utanför PNs blir det en matmarknad med lokalproducerat.

– Det kommer att finnas ballonger från barncancerfonden där alla är med. Man behöver alltså inte klippa sig för att bidra till insamlingen, det finns möjligheter för alla att lämna ett bidrag på ett eller annat sätt, säger Johanna.

– Och eftersom det kommer folk utifrån den här dagen så får de se att det händer mycket och godhjärtade saker i Ekshärad. Det här är ett sätt att visa att Ekshärad är unikt, resonerar Johannna.

Det började med att Johanna och hennes kollegor i hårsalongen tänkte ha en dag då deras frisörintäkter oavkortat skulle gå till barncancerfonden. Valet föll på 5 september då de räknar med att det kommer vara mer folk i rörelse än vanligt i Ekshärad eftersom kanottävlingen Klarälven Challenge körs från Branäs till Ekshärad.

Genom företagarföreningen är det många som nu hängt på idén och har egna initiativ som ska ge pengar till barncancerfonden. Bland annat kommer Ica att ha en speciell bakelse för ändamålet och även en tacobuffé där 20 kronor per portion går till insamlingen och blomsteraffären skänker tre grupper som ska säljas eller auktioneras ut,

– Och Basteruds byalag har gett oss fika så vi kommer att ha kaffe och fika på utsidan, säger Johanna som även fått hårvårdsprodukter och tablettaskar som ska ingå i kampanjen.

Livligt på Kyrkheden

Eftersom det är långlördag i butikerna kommer det att stå bössor där också. Och utanför PNs blir det en matmarknad med lokalproducerat.

– Det kommer att finnas ballonger från barncancerfonden där alla är med. Man behöver alltså inte klippa sig för att bidra till insamlingen, det finns möjligheter för alla att lämna ett bidrag på ett eller annat sätt, säger Johanna.

– Och eftersom det kommer folk utifrån den här dagen så får de se att det händer mycket och godhjärtade saker i Ekshärad. Det här är ett sätt att visa att Ekshärad är unikt, resonerar Johannna.