2015-08-28 11:16

2015-08-28 11:16

Kraftig explosion på järnverksområdet

HAGFORS

I samband med slaggtippning vid skrotgården på järnverksområdet inträffade en kraftig explosion vid halv elvatiden på fredagen.

Troligen har det funnits vatten i botten på den plats där varm slagg tippades. Inga personer kom till skada men många ortsbor reagerade på den kraftiga smällen. För en tid sedan var det en ännu kraftigare explosion mitt i natten i Hagforsområdet men då var det inte från järnverket. Någon förklaring till den smällen har inte kommit fram.

Troligen har det funnits vatten i botten på den plats där varm slagg tippades. Inga personer kom till skada men många ortsbor reagerade på den kraftiga smällen. För en tid sedan var det en ännu kraftigare explosion mitt i natten i Hagforsområdet men då var det inte från järnverket. Någon förklaring till den smällen har inte kommit fram.