2015-08-27 16:58

2015-08-27 16:58

"Ny" entré ett lyft för Hagforsparken

HAGFORS: Parken får en välbehövlig upprustning

Entrén till Hagforsparken har fått en välbehövlig uppfräschning lagom till helgens Valsrock.

– Det ska bli en ny skylt också, säger Anna Hultman och Maria Kvarnlöv som arrenderar parken av kommunen.

Ett första intryck är viktigt när folk kommer till parken, resonerade Anna och Maria innan de bestämde sig för att rusta upp entrébyggnaden. Den var i så dåligt skick att de haft en redskapsbod inne i parken som entré vid tidigare tillställningar.

– Nu kan vi använda entrén som känns räddad i några år framöver, säger Anna och Maria om förvandlingen.

Efter många timmar och åtskilliga tusenlappar lyser det om entrén igen där den står nymålad i gult, vitt och svart. Trasiga rutor har lagats liksom bakväggarna som var hårt ansatta. Och så har taket fått ny plåt. Lite småjobb återstår plus att en ny och upplyst skylt med texten Hagforsparken ska komma på plats inom kort.

När det gäller helgens Valsrock så inleds den med trubadurunderhållning på fredagskvällen. Under lördagen blir det tre liveband som kommer att höja stämningen i tältet; dels tributebanden Ebba Guld och Moderna tider som spelar låtar av Ebba Grön respektive Gyllene tider samt DDB - Det där bandet. På dansbanan spelar Chapelle.

– Det blir en bra avrundning på säsongen, säger Anna om deras fjärde arrangemang i parken i sommar.

Vid första festen var det skyfall men skolavslutningen och Hagforsyran var bra, ja till och med en succé för yran som de hoppas kommer igen och växer till nästa år. Då hoppas de också att det ska bli en familjedag under Valsrocken, som i fjol. I år fick man ge upp de planerna, bland annat för att en medarrangör backade ur.

Taklagning på gång

Efter Valsrocken kommer en nödvändig insats i gång då taket till paviljongen ska lagas. Det läcker som ett såll så Anna och Maria har fått tacka nej till förfrågningar om att hyra paviljongen i sommar.

– Det blir bra. Det är visserligen sagt att vi ska stå för underhåll men att byta tak bör ju ligga på fastighetsägaren, säger Maria om det positiva beskedet från kommunen.

Ett första intryck är viktigt när folk kommer till parken, resonerade Anna och Maria innan de bestämde sig för att rusta upp entrébyggnaden. Den var i så dåligt skick att de haft en redskapsbod inne i parken som entré vid tidigare tillställningar.

– Nu kan vi använda entrén som känns räddad i några år framöver, säger Anna och Maria om förvandlingen.

Efter många timmar och åtskilliga tusenlappar lyser det om entrén igen där den står nymålad i gult, vitt och svart. Trasiga rutor har lagats liksom bakväggarna som var hårt ansatta. Och så har taket fått ny plåt. Lite småjobb återstår plus att en ny och upplyst skylt med texten Hagforsparken ska komma på plats inom kort.

När det gäller helgens Valsrock så inleds den med trubadurunderhållning på fredagskvällen. Under lördagen blir det tre liveband som kommer att höja stämningen i tältet; dels tributebanden Ebba Guld och Moderna tider som spelar låtar av Ebba Grön respektive Gyllene tider samt DDB - Det där bandet. På dansbanan spelar Chapelle.

– Det blir en bra avrundning på säsongen, säger Anna om deras fjärde arrangemang i parken i sommar.

Vid första festen var det skyfall men skolavslutningen och Hagforsyran var bra, ja till och med en succé för yran som de hoppas kommer igen och växer till nästa år. Då hoppas de också att det ska bli en familjedag under Valsrocken, som i fjol. I år fick man ge upp de planerna, bland annat för att en medarrangör backade ur.

Taklagning på gång

Efter Valsrocken kommer en nödvändig insats i gång då taket till paviljongen ska lagas. Det läcker som ett såll så Anna och Maria har fått tacka nej till förfrågningar om att hyra paviljongen i sommar.

– Det blir bra. Det är visserligen sagt att vi ska stå för underhåll men att byta tak bör ju ligga på fastighetsägaren, säger Maria om det positiva beskedet från kommunen.