2015-08-01 06:00

2015-08-01 06:00

Vägen ska åtgärdas

NORRA RÅDA: Efter att NWT varit i kontakt med Stora Enso

Efter att NWT kontaktat Stora Enso om den dåliga vägen börjar det hända saker.
– Direkt klockan 7 måndag morgon ska vägen åtgärdas till ursprungligt skick, säger Johan Lindström, drivningsledare vid Stora Enso.

Det var inte helt enkelt att finna någon ansvarig för den förstörda vägen, eftersom många var på semester. Först kontaktade NWT Bergvik Skogs fastighetschef Mikael Perérs som berättade att det var Stora Enso som sköter om Bergviks skog i Värmland.

– Men jag blir förvånad över att höra att de inte återställt vägen. Det strider ju mot våra rutiner. Dessutom ska man ju alltid informera de som bor i skogen om något är på gång att ske från skogsbolagets sida, säger han.

Men det visar sig att alla på Stora Enso som är ansvariga för det som hänt är på semester. Mikael Perérs mejlar flera på Stora Enso om NWT:s uppgifter. Till slut får Johan Lindström, drivningsledare vid Stora Enso bringa ordning i fråga om vägen.

– Det här beror på att det är semestertider. Jag har nu så fort jag fick kännedom om detta beställt 10 gruslast till att börja med. Det kan bli 15 också huvudsaken är att vägen återställs till ursprungligt skick. Vägen ska se lika fin ut för de boende som den gör uppe i skogen för timmerbilarna, säger han.

Det var inte helt enkelt att finna någon ansvarig för den förstörda vägen, eftersom många var på semester. Först kontaktade NWT Bergvik Skogs fastighetschef Mikael Perérs som berättade att det var Stora Enso som sköter om Bergviks skog i Värmland.

– Men jag blir förvånad över att höra att de inte återställt vägen. Det strider ju mot våra rutiner. Dessutom ska man ju alltid informera de som bor i skogen om något är på gång att ske från skogsbolagets sida, säger han.

Men det visar sig att alla på Stora Enso som är ansvariga för det som hänt är på semester. Mikael Perérs mejlar flera på Stora Enso om NWT:s uppgifter. Till slut får Johan Lindström, drivningsledare vid Stora Enso bringa ordning i fråga om vägen.

– Det här beror på att det är semestertider. Jag har nu så fort jag fick kännedom om detta beställt 10 gruslast till att börja med. Det kan bli 15 också huvudsaken är att vägen återställs till ursprungligt skick. Vägen ska se lika fin ut för de boende som den gör uppe i skogen för timmerbilarna, säger han.