2015-07-20 16:39

2015-07-20 16:39

Vattenläckan är lokaliserad

EKSHÄRAD: Reparationsarbete pågår

Vattenläckan som upptäcktes natten till måndagen är lokaliserad. Det var en ledning som förser boende på Myrvägen med vatten som sprungit läck. Reparationsarbetet är i gång.

– Ingen stopptid är sagd. Vi arbetar tills problemet är löst, säger Roger Berglund vid Hagfors kommun.

Orsaken till läckan vet man ännu inte. Men det rör sig om en gammal ledning från 60-talet som sprungit läck flera gånger tidigare på samma sträcka. När vattnet väl kommer i gång kan det till en början att vara dåligt tryck i ledningarna. Vattnet är inte heller farligt att dricka. Vattenläckan i Uddeholm är ännu inte åtgärdad. Men den minskade vattentillförseln ska inte märkas av.

– Ingen stopptid är sagd. Vi arbetar tills problemet är löst, säger Roger Berglund vid Hagfors kommun.

Orsaken till läckan vet man ännu inte. Men det rör sig om en gammal ledning från 60-talet som sprungit läck flera gånger tidigare på samma sträcka. När vattnet väl kommer i gång kan det till en början att vara dåligt tryck i ledningarna. Vattnet är inte heller farligt att dricka. Vattenläckan i Uddeholm är ännu inte åtgärdad. Men den minskade vattentillförseln ska inte märkas av.