2015-07-17 06:00

2015-07-17 06:00

Påstådd städerska försvann

HAGFORS

En man som bor i bostadsområdet Hagälven i Hagfors fick under tisdagseftermiddagen besök av en okänd kvinna. Hon påstod att hon sålde städtjänster och ville komma in för att diskutera RUT-avdrag. När hon väl var inne i huset ville hon låna toaletten. Men sedan kom hon aldrig ut därifrån. När mannen gick och tittade efter så var kvinnan borta. Mannen har nu gjort en polisanmälan om misstänkt stöld. Han vet dock ännu inte om något är stulet. Peter Åkerström vid Hagforspolisen anser att kvinnans beteende verkar misstänkt och anser att det kan handla om rekognosering för inbrott. Han vill därför rikta en varning.

– Ha alltid dörren låst, så avgör du själv om du ska släppa in någon. Var alltid misstänkt mot obekanta som ringer på dörren och har något ärende för att komma in i bostaden, säger Peter Åkerström

.

En man som bor i bostadsområdet Hagälven i Hagfors fick under tisdagseftermiddagen besök av en okänd kvinna. Hon påstod att hon sålde städtjänster och ville komma in för att diskutera RUT-avdrag. När hon väl var inne i huset ville hon låna toaletten. Men sedan kom hon aldrig ut därifrån. När mannen gick och tittade efter så var kvinnan borta. Mannen har nu gjort en polisanmälan om misstänkt stöld. Han vet dock ännu inte om något är stulet. Peter Åkerström vid Hagforspolisen anser att kvinnans beteende verkar misstänkt och anser att det kan handla om rekognosering för inbrott. Han vill därför rikta en varning.

– Ha alltid dörren låst, så avgör du själv om du ska släppa in någon. Var alltid misstänkt mot obekanta som ringer på dörren och har något ärende för att komma in i bostaden, säger Peter Åkerström

.