2015-07-01 15:54

2015-07-01 20:36

Hundar i konsten

STJÄRNSFORS: Nya ägare på Stjärnsfors Kvarn har premiärutställning

Stockholmsparet Helena och Leif Frödin är nya ägare av Stjärnsfors Kvarn. Eftersom de också är ägare av tre hundar av rasen engelsk mastiff var det givet att premiärutställningen skulle ha temat ”Hunden”.

Paret Frödin har blomsterhandel i Stockholm. Under ett besök i Hagfors för några år sedan förälskade de sig i Stjärnsfors Kvarn. I år fick de möjligheten att köpa den.

– Vi är esteter och vill ju att det ska fortsätta vara konstutställningar i kvarnen. Därför har Ulf Hedenäs blivit vår mentor, säger Leif Frödin.

Utställningen med tema ”Hunden” öppnar nu på lördag och pågår fram till den 2 augusti. Deltar gör Kristinehamnskonstnären Stig Olsson, konstnärsparet Kicki och Thomas Strandberg, Alf Woxnerud, samt Hans Westlund, Lotta Appelqvist, och Lotta Lageson, samt även Niklas Pix Bodin, Catarina Szasz, Karin Brodin, Ulf Hedenäs och Emelie Persson.

Paret Frödin har blomsterhandel i Stockholm. Under ett besök i Hagfors för några år sedan förälskade de sig i Stjärnsfors Kvarn. I år fick de möjligheten att köpa den.

– Vi är esteter och vill ju att det ska fortsätta vara konstutställningar i kvarnen. Därför har Ulf Hedenäs blivit vår mentor, säger Leif Frödin.

Utställningen med tema ”Hunden” öppnar nu på lördag och pågår fram till den 2 augusti. Deltar gör Kristinehamnskonstnären Stig Olsson, konstnärsparet Kicki och Thomas Strandberg, Alf Woxnerud, samt Hans Westlund, Lotta Appelqvist, och Lotta Lageson, samt även Niklas Pix Bodin, Catarina Szasz, Karin Brodin, Ulf Hedenäs och Emelie Persson.