2015-06-16 17:34

2015-06-16 17:34

Fyra kvinnor med bredd intar stadshuset

HAGFORS: Variationsrik sommarutställning

Fyra lokala konstnärer, alla kvinnor, svarar för årets sommarutställning i stadshuset. Tillsammans bjuder de på en variationsrik bildsamling som hänger fram till 21 juli.

På väggarna i entréplan hänger bilder av Annelie Einermark och Henny Kortenoeven-Bernhard. Einermark målar mest i akvarell och akryl och hennes bilder är inspirerade av natur, djur och poesi, ofta med dikter inlagda. Kortenoeven, som kanske mest är känd för sina skulpturer, visar i den här utställningen enbart prov på sin bildkonst, såväl målningar som teckningar.

På övervåningen bjuder Lena Mobakk på motiv hämtade från såväl naturen som välkända Hagforsvyer, ofta akvareller med egna foton som förlaga medan Duike Nekkers har hämtat motiv från eskimåvärlden i sin mustiga målningar.

På väggarna i entréplan hänger bilder av Annelie Einermark och Henny Kortenoeven-Bernhard. Einermark målar mest i akvarell och akryl och hennes bilder är inspirerade av natur, djur och poesi, ofta med dikter inlagda. Kortenoeven, som kanske mest är känd för sina skulpturer, visar i den här utställningen enbart prov på sin bildkonst, såväl målningar som teckningar.

På övervåningen bjuder Lena Mobakk på motiv hämtade från såväl naturen som välkända Hagforsvyer, ofta akvareller med egna foton som förlaga medan Duike Nekkers har hämtat motiv från eskimåvärlden i sin mustiga målningar.