2015-06-15 13:24

2015-06-15 16:13

Vilken semesterpeng!

HAGFORS: Uddeholms AB är världens lönsammaste stålbolag

(UPPDATERAD) Uddeholmsanställda i Hagfors fick på måndagen ett glädjebesked.
Företaget är troligen det mest lönsamma stålbolaget i världen idag vilket innebär att det delades ut en bonus på nära 19 000 kronor vardera till de 850 anställda lagom inför sommarsemestern.

Att det går bra för Uddeholms AB har antytts i omgångar den senaste tiden. Inte minst i samband med de tätt återkommande presentationerna av investeringar i mångmiljonklassen.

Inom loppet av några veckor i april och maj togs beslut om tre investeringar på totalt över 200 miljoner kronor. Ett tecken så gott som något på att koncernledningen fortsatt tror på stålproduktionen i Hagfors, sedan 2008 har det investerats en miljard i anläggningen i Hagfors.

Eftersom ägarkoncernen Voestalpine är börsnoterad, med brutet räkenskapsår mellan 1 april och 31 mars, kunde Uddeholmscheferna inte berätta hur bra det går just nu. Men för drygt en vecka sedan presenterades årsbokslutet som visade att Voestalpine gjort en tydlig resultatökning, inte minst inom den division som Uddeholm ingår i.

Världsbäst

– Vår vinstprocent i förhållande till omsättning är betydligt högre än koncernens i övrigt vilket förmodligen gör just Uddeholm till världens i dag mest lönsamma stålbolag, enligt informationschef Boo Rundquist.

Uddeholms vinstnivån ligger på 17 procent, eller cirka 400 miljoner kronor. Det i sin tur innebär att bonusprogrammet utfaller med nära 19 000 kronor per anställd, något som firades med alkoholfri cider på måndagsförmiddagen.

Att det går bra för Uddeholms AB har antytts i omgångar den senaste tiden. Inte minst i samband med de tätt återkommande presentationerna av investeringar i mångmiljonklassen.

Inom loppet av några veckor i april och maj togs beslut om tre investeringar på totalt över 200 miljoner kronor. Ett tecken så gott som något på att koncernledningen fortsatt tror på stålproduktionen i Hagfors, sedan 2008 har det investerats en miljard i anläggningen i Hagfors.

Eftersom ägarkoncernen Voestalpine är börsnoterad, med brutet räkenskapsår mellan 1 april och 31 mars, kunde Uddeholmscheferna inte berätta hur bra det går just nu. Men för drygt en vecka sedan presenterades årsbokslutet som visade att Voestalpine gjort en tydlig resultatökning, inte minst inom den division som Uddeholm ingår i.

Världsbäst

– Vår vinstprocent i förhållande till omsättning är betydligt högre än koncernens i övrigt vilket förmodligen gör just Uddeholm till världens i dag mest lönsamma stålbolag, enligt informationschef Boo Rundquist.

Uddeholms vinstnivån ligger på 17 procent, eller cirka 400 miljoner kronor. Det i sin tur innebär att bonusprogrammet utfaller med nära 19 000 kronor per anställd, något som firades med alkoholfri cider på måndagsförmiddagen.