2015-06-08 06:00

2015-06-08 06:00

Nya medborgare välkomnades

HAGFORS

Nio av de 39 kommuninvånare som blivit svenska medborgare under de senaste 18 månaderna kom till Blinkenbergsparken och medborgarceremonin som hölls under nationaldagen.

De välkomnades av kommunalråd Åsa Johansson som bland annat delade ut diplom till de nya medborgarna.

De 39 nya medborgarna kommer ursprungligen från 17 olika länder och har bott i Sverige i flera år. I de flesta fallen krävs det att man bott stadigvarande i Sverige i minst fem år för att kunna bli svensk medborgare. Om man lever tillsammans med en svensk medborgare kan man ansöka om medborgarskap efter tre år.

De välkomnades av kommunalråd Åsa Johansson som bland annat delade ut diplom till de nya medborgarna.

De 39 nya medborgarna kommer ursprungligen från 17 olika länder och har bott i Sverige i flera år. I de flesta fallen krävs det att man bott stadigvarande i Sverige i minst fem år för att kunna bli svensk medborgare. Om man lever tillsammans med en svensk medborgare kan man ansöka om medborgarskap efter tre år.