2015-05-17 20:19

2015-05-17 20:19

Musik och dans i parken

HAGFORS: Kulturskolans dag

Det bjöds på mycket musik, sång och dans när kulturskolans elever framträdde i Blinkenbergsparken. Och många kom för att ta del av vad ungdomarna lärt sig under det här läsåret.

Lördagen var utsedd till Kulturskolans dag i Hagfors. Det firades med en uppvisning som varade i fyra timmar. Det hela invigdes med en intensiv trumsignal från flera olika trummor på en gång. Det följdes av ett trumsolo och därefter tog en gitarrgrupp över innan stråkeleverna från fösta klass klev upp på scenen.

Sedan avlöste barnen varandra med sång, dans och mer musik i olika stilar, allt från visor till klassisk musik, samba och rock. Och den stora publik som samlats i Blinkenbergsparken i det inledningsvis vackra vädret denna marknadslördag svarade med kraftiga applåder.

Välbesökt familjedag

Förutom framträdande var det andra familjeaktivteter i parken som elev- och föräldraföreningen HUMrum ordnat. Bland annat var det ansiktsmålning vilket passade bra med tanke på att kulturskolans elever skulle delta i karnevalståget senare på kvällen där de bidrag med såväl musik som färgglada dräkter och fantasifulla utsmyckningar.

Lördagen var utsedd till Kulturskolans dag i Hagfors. Det firades med en uppvisning som varade i fyra timmar. Det hela invigdes med en intensiv trumsignal från flera olika trummor på en gång. Det följdes av ett trumsolo och därefter tog en gitarrgrupp över innan stråkeleverna från fösta klass klev upp på scenen.

Sedan avlöste barnen varandra med sång, dans och mer musik i olika stilar, allt från visor till klassisk musik, samba och rock. Och den stora publik som samlats i Blinkenbergsparken i det inledningsvis vackra vädret denna marknadslördag svarade med kraftiga applåder.

Välbesökt familjedag

Förutom framträdande var det andra familjeaktivteter i parken som elev- och föräldraföreningen HUMrum ordnat. Bland annat var det ansiktsmålning vilket passade bra med tanke på att kulturskolans elever skulle delta i karnevalståget senare på kvällen där de bidrag med såväl musik som färgglada dräkter och fantasifulla utsmyckningar.