2015-04-07 06:00

2015-04-07 11:47

Fängelse för inbrottstjuvar

HAGFORS: Två friades, två fälldes

Två av de misstänkta som greps i Gunnerud i Hagfors kommun dömdes på måndagen till fängelse för en rad bostadsinbrott.
Deras flickvänner, som också åtalades för inbrotten, friades helt i rätten.

Männen erkände en del av de många inbrott de åtalades för, bland annat bostadsinbrott i Edsvalla och Hagfors. De hävdade under rättegången att de kommit till Sverige tillsammans med sina flickvänner för att söka arbete. Men det var dyrare än de trodde här. Pengarna de hade med sig tog snabbt slut. Det var därför, säger de, för att få mat som de gjorde inbrott.

Alla fyra hävdar att kvinnorna inte visste vad som pågick. De väntade i bilen, i tron att männen var inne i villorna och frågade om jobb. Kvinnorna, som också åtalats för en rad inbrott, friades alltså helt av Värmland tingsrätt.

De båda männen dömdes till fängelse i ett år och sex månader respektive ett år och två månader. Båda ska också utvisas.

Männen erkände en del av de många inbrott de åtalades för, bland annat bostadsinbrott i Edsvalla och Hagfors. De hävdade under rättegången att de kommit till Sverige tillsammans med sina flickvänner för att söka arbete. Men det var dyrare än de trodde här. Pengarna de hade med sig tog snabbt slut. Det var därför, säger de, för att få mat som de gjorde inbrott.

Alla fyra hävdar att kvinnorna inte visste vad som pågick. De väntade i bilen, i tron att männen var inne i villorna och frågade om jobb. Kvinnorna, som också åtalats för en rad inbrott, friades alltså helt av Värmland tingsrätt.

De båda männen dömdes till fängelse i ett år och sex månader respektive ett år och två månader. Båda ska också utvisas.