2015-04-04 15:14

2015-04-04 15:18

Foto: Peter Nilsson

BILDSPEL: En lååång påskparad i Hagfors

HAGFORS: Uppskattad tradition

Påståendet att påskparaden i Hagfors växer för varje år infriades med råge i år. Det blev en lååång kedja med utklädda barn och vuxna som paraderade från Fasaden och samlingen på torget.

– Roligt att det är så många barn och att folk kommer när det ordnas något, var en återkommande kommentar bland alla de som samlats i det soliga men kylslagna vädret.

I god tid innan avmarschen klockan tio strömmade det till såväl små som stora påskkäringar och påskgubbar till uppställningsplatsen utanför Fasaden. ”Påsktuppen” Lars-Ove Hagell fick ta till megafon för att alla skulle höra att det var dags dra iväg mot Kyrkogatan.

Och Kyrkogatan fylldes i hela sin längd av påskparaden som sedan ringlade sig över bågbron och in på torget där det laddats upp med godispåsar till alla barnen. 300 påsar var i ordning och det var bara några enstaka kvar när alla fått.

Och som om inte det räckte var det ett godisregn utan motstycke när häxan på taket hivade ut lass efter lass över de väntande barnen. De som varit med tidigare var försedda med korgar och annat i större format för att fånga upp godiset innan det landade på marken.

Efter godisregnet var det många som vände tillbaka till Fasaden för att bänka sig i biosalongen och avnjuta sitt påskgodis under filmvisningen.

– Roligt att det är så många barn och att folk kommer när det ordnas något, var en återkommande kommentar bland alla de som samlats i det soliga men kylslagna vädret.

I god tid innan avmarschen klockan tio strömmade det till såväl små som stora påskkäringar och påskgubbar till uppställningsplatsen utanför Fasaden. ”Påsktuppen” Lars-Ove Hagell fick ta till megafon för att alla skulle höra att det var dags dra iväg mot Kyrkogatan.

Och Kyrkogatan fylldes i hela sin längd av påskparaden som sedan ringlade sig över bågbron och in på torget där det laddats upp med godispåsar till alla barnen. 300 påsar var i ordning och det var bara några enstaka kvar när alla fått.

Och som om inte det räckte var det ett godisregn utan motstycke när häxan på taket hivade ut lass efter lass över de väntande barnen. De som varit med tidigare var försedda med korgar och annat i större format för att fånga upp godiset innan det landade på marken.

Efter godisregnet var det många som vände tillbaka till Fasaden för att bänka sig i biosalongen och avnjuta sitt påskgodis under filmvisningen.