2015-03-06 10:06

2015-03-06 16:39

Stadsfesten en yra i hela kommunen

HAGFORS

(UPPDATERAD) Hagforsyran är namnet på den tredagarsfest som ska hållas i sommar 30 juli till och med 1 augusti. Vad som ska hända? Ja det är till stor del upp till kommuninvånarna själva.

– Invigningen blir i alla fall i samband med Packmopedsturnén i Uddeholm på torsdagen, säger projektledare Urban Ryen.

Mycket mer än så berättade han inte om händelserna under Hagforsyran mer än att friidrotten ska ordna ett stadslopp, det blir en fotbollsturnering för knattar, kanalmete och en konstrunda.

– Mer konkret schemamässigt kommer framöver, sa Ryen.

Under de möten som hållits runt om i kommunen sedan idén om en stadsfest kläcktes har det varit enbart positiva reaktioner. Och det är nu upp till föreningar, handlare, krögare och andra att få till den familjfest som är målet.

Bussas runt

Hagforsyran är tänkt att ”vandra” under de tre festdagarna. Start i Uddeholm alltså 30 juli och sedan i Ekshärad på fredagen för att avslutas i Hagfors under lördagen.

Näringslivsrådet är styrgrupp för Hagforsyran medan kommunen ska samordna aktiviteterna och arrangemangen samt sköta marknadsföringen. 200 000 kronor är avsatta för ändamålet och de ska räcka även till busstransfer för kommuninvånarna under festdagarna.

Namntävlingen för sommarens stadsfest vanns av Morgan Stenmark som föreslog Hagforsyran. På fredagen fick han ta emot diplom och blommor i stadshusets plenisal av Urban Ryen och tillförordnad utvecklingschef Lars Nyborg.

– Invigningen blir i alla fall i samband med Packmopedsturnén i Uddeholm på torsdagen, säger projektledare Urban Ryen.

Mycket mer än så berättade han inte om händelserna under Hagforsyran mer än att friidrotten ska ordna ett stadslopp, det blir en fotbollsturnering för knattar, kanalmete och en konstrunda.

– Mer konkret schemamässigt kommer framöver, sa Ryen.

Under de möten som hållits runt om i kommunen sedan idén om en stadsfest kläcktes har det varit enbart positiva reaktioner. Och det är nu upp till föreningar, handlare, krögare och andra att få till den familjfest som är målet.

Bussas runt

Hagforsyran är tänkt att ”vandra” under de tre festdagarna. Start i Uddeholm alltså 30 juli och sedan i Ekshärad på fredagen för att avslutas i Hagfors under lördagen.

Näringslivsrådet är styrgrupp för Hagforsyran medan kommunen ska samordna aktiviteterna och arrangemangen samt sköta marknadsföringen. 200 000 kronor är avsatta för ändamålet och de ska räcka även till busstransfer för kommuninvånarna under festdagarna.

Namntävlingen för sommarens stadsfest vanns av Morgan Stenmark som föreslog Hagforsyran. På fredagen fick han ta emot diplom och blommor i stadshusets plenisal av Urban Ryen och tillförordnad utvecklingschef Lars Nyborg.