2015-02-02 19:04

2015-02-02 19:04

Järnmannen från Hagfors en vinnare

SVERIGE: Populäraste frimärket

Frimärket Vansbrosimningen vann PostNords omröstning Årets Frimärke 2014. En av simmarna på bilden är Järnmannen Anders Olsson från Hagfors.

Det vinnande frimärket Vansbrosimningen har utformats av Henrik Karlsson, graverats av Piotr Naszarkowski och tryckts i kombination ståltryck och offset. Förlaga är fotografier av Ulf Palm/Scanpix och Niklas Larsson/Scanpix.

Frimärket är ett av fem motiv i häftet En svensk klassiker. På frimärket ses tre simmare forsa fram i Västerdalälvens vågor där Erik Strand leder före Jonas Colting. Stilstudien av Anders Olsson, en av landets främsta paralympier med fyra guldmedaljer, återges i stålgravyr.

På andra plats kom Vasaloppet följt av Svenska flaggan, Lidingöloppet och med Zlatan Ibrahimovic på femte plats.

Det vinnande frimärket Vansbrosimningen har utformats av Henrik Karlsson, graverats av Piotr Naszarkowski och tryckts i kombination ståltryck och offset. Förlaga är fotografier av Ulf Palm/Scanpix och Niklas Larsson/Scanpix.

Frimärket är ett av fem motiv i häftet En svensk klassiker. På frimärket ses tre simmare forsa fram i Västerdalälvens vågor där Erik Strand leder före Jonas Colting. Stilstudien av Anders Olsson, en av landets främsta paralympier med fyra guldmedaljer, återges i stålgravyr.

På andra plats kom Vasaloppet följt av Svenska flaggan, Lidingöloppet och med Zlatan Ibrahimovic på femte plats.