2015-01-07 16:19

2015-01-20 23:18

Här går det utför

EKSHÄRAD: En populär backe

– Flyga i hopp är bäst, sa André Skogfält och Karl Arvidsson, två av utförsåkarna som intog Ekesberget på Trettondagen.

1 januari drogs liften i gång vid Ekesberget. Kylan under julen hade fått fart på snötillverkningen och med den nyinskaffade pistmaskinen kunde en stor del av nedfarterna prepareras så att man kunde ta emot de åksugna.

– Under jullovet har det varit öppet varje dag och nu när skolan börjar sån blir det tre kvällar i veckan plus helgerna, sa Lotta Olsson som var först på plats på Trettondagen.

Hon är en av de ideellt arbetande som ser till att det är liv i backen.

– Det är lite svårt få folk att ställa upp. Alla tycker det är bra att backen är i gång men det är inte så lätt få folk att hjälpa till, sa Lotta efter att ha dragit i gång liften så att hennes söner Hampus 7 år och Theodor 4 år kunde åka iväg i dagens premiäråk.

Ytterligare två liftvärdar slöt upp för att hjälpa ungdomarna som fyllde på i liftgatan upp mot toppen.

1 januari drogs liften i gång vid Ekesberget. Kylan under julen hade fått fart på snötillverkningen och med den nyinskaffade pistmaskinen kunde en stor del av nedfarterna prepareras så att man kunde ta emot de åksugna.

– Under jullovet har det varit öppet varje dag och nu när skolan börjar sån blir det tre kvällar i veckan plus helgerna, sa Lotta Olsson som var först på plats på Trettondagen.

Hon är en av de ideellt arbetande som ser till att det är liv i backen.

– Det är lite svårt få folk att ställa upp. Alla tycker det är bra att backen är i gång men det är inte så lätt få folk att hjälpa till, sa Lotta efter att ha dragit i gång liften så att hennes söner Hampus 7 år och Theodor 4 år kunde åka iväg i dagens premiäråk.

Ytterligare två liftvärdar slöt upp för att hjälpa ungdomarna som fyllde på i liftgatan upp mot toppen.