2014-10-05 14:15

2015-01-06 22:36

Nya sexövergrepp i Hagfors

HAGFORS

(UPPDATERAT) Under helgen har flera kvinnor blivit utsatta i centrala Hagfors. Två fall av sexuellt ofredande och en överfallsvåldtäkt har anmälts till polisen.

Den första händelsen ägde rum cirka 20.30 på fredagskvällen. En kvinna befinner sig då i källaren till den fastighet som hon bor i när ljuset plötsligt släcks. En person kommer då fram och tar på kvinnan. Kvinnan, som är i 50-årsåldern, skriker varpå personen springer iväg. Då det var mörkt har kvinnan haft svårt att ge ett tydligt signalement.

"Sprang emot mig"

Senare under fredagskvällen, runt 21, utsattes en kvinna i 43-årsåldern för en obehaglig händelse. Kvinnan hade nyligen gått på sitt nattpass som personlig assistent och berättar:

– Jag var ute och skakade en matta när jag kikade runt lite. Då såg jag en mörk gestalt stå lite längre bort. Jag trodde att det var grannpojken, så jag fortsatte att skaka, men då hörde jag ett brak och ser att personen kommer emot mig i full kareta. Men det var ett vindskydd mellan oss och jag slängde mig in och låste dörren.

Kvinnan berättar att mannen som sprungit emot henne sedan stannade kvar på platsen medan hon ringde en arbetskamrat som snabbt anlände till platsen.

– Hon var här på två minuter, och då stod han kvar. Hon körde fram emot honom med helljusen på och vi har båda bra signalement på mannen.

När polisen kom till platsen gav sig mannen av. Den 43-åriga kvinnan är mycket skärrad efter händelsen.

– Jag har tappat aptiten, har konstant magkatarr och kör numera ända fram till ytterdörren. Jag vågar inte gå från parkeringen, berättar hon.

Fler fall

Under lördagen strax efter klockan 18 är det en annan kvinna som har blivit trakasserad. En man har kommit fram till kvinnan, som är drygt 20 år och tagit på henne. Detta ska ha skett vid utsidan av fastigheten där kvinnan bor. En man i 50-årsåldern hämtades in till förhör och anhölls därefter. Han släpptes senare under söndagen.

Tidigt på söndagen runt klockan 03 ska en överfallsvåldtäkt ha skett i ett skogs-/parkområde. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, fick föras till sjukhus för undersökning och har förhörts av polisen. Ingen misstänkt finns i nuläget.

Den senaste månaden har det varit flera liknande fall i Hagfors av sexuellt ofredande samt ett våldtäktsförsök som har kommit in till polisen. Polisen misstänker att det kan röra sig om samma gärningsmän men har inget klart i nuläget.

Den första händelsen ägde rum cirka 20.30 på fredagskvällen. En kvinna befinner sig då i källaren till den fastighet som hon bor i när ljuset plötsligt släcks. En person kommer då fram och tar på kvinnan. Kvinnan, som är i 50-årsåldern, skriker varpå personen springer iväg. Då det var mörkt har kvinnan haft svårt att ge ett tydligt signalement.

"Sprang emot mig"

Senare under fredagskvällen, runt 21, utsattes en kvinna i 43-årsåldern för en obehaglig händelse. Kvinnan hade nyligen gått på sitt nattpass som personlig assistent och berättar:

– Jag var ute och skakade en matta när jag kikade runt lite. Då såg jag en mörk gestalt stå lite längre bort. Jag trodde att det var grannpojken, så jag fortsatte att skaka, men då hörde jag ett brak och ser att personen kommer emot mig i full kareta. Men det var ett vindskydd mellan oss och jag slängde mig in och låste dörren.

Kvinnan berättar att mannen som sprungit emot henne sedan stannade kvar på platsen medan hon ringde en arbetskamrat som snabbt anlände till platsen.

– Hon var här på två minuter, och då stod han kvar. Hon körde fram emot honom med helljusen på och vi har båda bra signalement på mannen.

När polisen kom till platsen gav sig mannen av. Den 43-åriga kvinnan är mycket skärrad efter händelsen.

– Jag har tappat aptiten, har konstant magkatarr och kör numera ända fram till ytterdörren. Jag vågar inte gå från parkeringen, berättar hon.

Fler fall

Under lördagen strax efter klockan 18 är det en annan kvinna som har blivit trakasserad. En man har kommit fram till kvinnan, som är drygt 20 år och tagit på henne. Detta ska ha skett vid utsidan av fastigheten där kvinnan bor. En man i 50-årsåldern hämtades in till förhör och anhölls därefter. Han släpptes senare under söndagen.

Tidigt på söndagen runt klockan 03 ska en överfallsvåldtäkt ha skett i ett skogs-/parkområde. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, fick föras till sjukhus för undersökning och har förhörts av polisen. Ingen misstänkt finns i nuläget.

Den senaste månaden har det varit flera liknande fall i Hagfors av sexuellt ofredande samt ett våldtäktsförsök som har kommit in till polisen. Polisen misstänker att det kan röra sig om samma gärningsmän men har inget klart i nuläget.