2018-05-30 12:47

2018-05-30 12:47

Oenighet om budgeten

GRUMS: M och C reserverade sig

Moderaterna och Centerpartiet har reserverat sig mot förslaget till budget i Grums för 2019.
De vill förstärka bemanningen på ett vårdboende och införa en vikariepool på Jättestenskolan.

Majoritetens förslag beräknas ge ett resultat på knappt 15,4 miljoner kronor och baseras på att Grums kommun har 9 010 invånare. Förslaget innebär att kommunen når målet om att ha ett överskott på minst 2,5 procent med viss marginal. Förslaget antogs av kommunstyrelsen på tisdagen, men ska vidare till kommunfullmäktige.

Vikariepool

Men Moderaterna och Centerpartiet vill satsa på att förstärka bemanningen med undersköterskor nattetid på korttidsboendet Linden. De båda partierna vill också ha en vikariepool på Jättestenskolan, en fråga som tidigare har föranlett reservationer. Kostnaden för förslagen är drygt två miljoner, enligt Moderaternas reservation.

Kommunstyrelsen fattade också beslut om att kommunalskatten oförändrat ska vara 22,50 kronor. Även den frågan ska tas upp i kommunfullmäktige.

Majoritetens förslag beräknas ge ett resultat på knappt 15,4 miljoner kronor och baseras på att Grums kommun har 9 010 invånare. Förslaget innebär att kommunen når målet om att ha ett överskott på minst 2,5 procent med viss marginal. Förslaget antogs av kommunstyrelsen på tisdagen, men ska vidare till kommunfullmäktige.

Vikariepool

Men Moderaterna och Centerpartiet vill satsa på att förstärka bemanningen med undersköterskor nattetid på korttidsboendet Linden. De båda partierna vill också ha en vikariepool på Jättestenskolan, en fråga som tidigare har föranlett reservationer. Kostnaden för förslagen är drygt två miljoner, enligt Moderaternas reservation.

Kommunstyrelsen fattade också beslut om att kommunalskatten oförändrat ska vara 22,50 kronor. Även den frågan ska tas upp i kommunfullmäktige.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.