2018-05-23 16:23

2018-05-23 16:23

Vill starta fritidshem i Borgvik

GRUMS

Sparnäs skola och fritidshem, ekonomisk förening, vill starta fritidshem vid Sparnäs skola. Samtidigt vill man byta namn på skolan till Borgviks skola. I dag driver föreningen grundskola, årskurs 1 - 6, och vill nu utöka verksamheten med fritidshem för 20 elever vid fullt utbyggd verksamhet.

Grums kommun är positivt inställd till planerna. Kommunen avvecklar nämligen sin fritidsverksamhet vid kommunens förskola i Borgvik hösten 2019. De tio elever från Borgvik som i dag går på fritids skulle därmed slippa köras till ett fritidshem i Grums.

Skolinspektionen godkänner friskolans ansökan och utbildningen får starta tidigast under 2019.

Sparnäs skola och fritidshem, ekonomisk förening, vill starta fritidshem vid Sparnäs skola. Samtidigt vill man byta namn på skolan till Borgviks skola. I dag driver föreningen grundskola, årskurs 1 - 6, och vill nu utöka verksamheten med fritidshem för 20 elever vid fullt utbyggd verksamhet.

Grums kommun är positivt inställd till planerna. Kommunen avvecklar nämligen sin fritidsverksamhet vid kommunens förskola i Borgvik hösten 2019. De tio elever från Borgvik som i dag går på fritids skulle därmed slippa köras till ett fritidshem i Grums.

Skolinspektionen godkänner friskolans ansökan och utbildningen får starta tidigast under 2019.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.