2016-07-12 20:03

2016-07-12 20:04

Bygghandel expanderar

GRUMS: I Malsjö satsar man även på tillverkning av kök, möbler och väggar

För knappt ett år sedan startade Jörgen Karlsson upp Malsjö trä och redan nu består verksamheten av bygghandel och tillverkning av kök, utemöbler och blomlådor.
– Dessutom har vi börjat producera vägglämmar åt Moelven. Det gör att vi både ska bygga ut och nyanställa.

Det berättar Malsjö träs ägare Jörgen Karlsson. Så sent som den 15 augusti förra året slog han upp portarna till bygghandeln i Malsjö norr om Grums.

– Den startades upp redan på 1980-talet av Lars och Jan Asker och efter ägarbyte har bygghandeln varit vilande i några år, men nu är det full fart här igen, säger Jörgen Karlsson.

”Större frihet”

Kunderna börjar hitta tillbaka till bygghandeln som är lite annorlunda jämfört med de stora kedjorna.

– Ja, förutom att vi ger kunderna större frihet att välja exempelvis längder på materialen har vi även egen listtillverkning i vårt hyvleri. Och dessutom gör vi egenframtagna kök, utemöbler och blomlådor, säger Jörgen Karlsson som även driver byggfirman JK bygg med ett 25-tal anställda.

I den rollen reste han 6 000 mil om året och sambon Hanna Grönlund har lämnat treskiftjobbet på Gruvön efter 15 år. Nu satsar de på bygghandeln och har även ett byggnadsvårdsintresse.

– Vi vill börja sälja linolje- och äggtemperafärger och ta fram fler egna lister och möbler liksom sänghimlar och kornisher. Även gamla fönster och dörrar vill vi ta tillvara på och sälja vidare till andra som renoverar gamla hus, säger Hanna Grönlund.

Ska nyanställa

Det första året har varit lyckat för Malsjö trä.

– Ja, nu är vi tio anställda och omsätter 5 miljoner kronor, men det kommer att öka. Antalet kunder växer och dessutom har vi fått ett avtal med Moelven byggmodul i Värmlandsbro.

– Vi legotillverkar vägglämmar till dem. Det blir 3 000–4 000 till att börja med och för närvarande arbetar fyra personer med det, men i höst ska vi nyanställa ytterligare fyra, säger Jörgen Karlsson.

Kontraktet innebär dessutom att lokalerna ska byggas ut.

– Det handlar om en investering på cirka 1 miljon kronor i en spikhall och en lagerhall. Även för byggfirman går det bra. Vi har ett ramavtal med Bo klok och ska bygga bland annat nya bostäder på Bärstad på Hammarö. Därför ska JK bygg nyanställa sex personer.

Det berättar Malsjö träs ägare Jörgen Karlsson. Så sent som den 15 augusti förra året slog han upp portarna till bygghandeln i Malsjö norr om Grums.

– Den startades upp redan på 1980-talet av Lars och Jan Asker och efter ägarbyte har bygghandeln varit vilande i några år, men nu är det full fart här igen, säger Jörgen Karlsson.

”Större frihet”

Kunderna börjar hitta tillbaka till bygghandeln som är lite annorlunda jämfört med de stora kedjorna.

– Ja, förutom att vi ger kunderna större frihet att välja exempelvis längder på materialen har vi även egen listtillverkning i vårt hyvleri. Och dessutom gör vi egenframtagna kök, utemöbler och blomlådor, säger Jörgen Karlsson som även driver byggfirman JK bygg med ett 25-tal anställda.

I den rollen reste han 6 000 mil om året och sambon Hanna Grönlund har lämnat treskiftjobbet på Gruvön efter 15 år. Nu satsar de på bygghandeln och har även ett byggnadsvårdsintresse.

– Vi vill börja sälja linolje- och äggtemperafärger och ta fram fler egna lister och möbler liksom sänghimlar och kornisher. Även gamla fönster och dörrar vill vi ta tillvara på och sälja vidare till andra som renoverar gamla hus, säger Hanna Grönlund.

Ska nyanställa

Det första året har varit lyckat för Malsjö trä.

– Ja, nu är vi tio anställda och omsätter 5 miljoner kronor, men det kommer att öka. Antalet kunder växer och dessutom har vi fått ett avtal med Moelven byggmodul i Värmlandsbro.

– Vi legotillverkar vägglämmar till dem. Det blir 3 000–4 000 till att börja med och för närvarande arbetar fyra personer med det, men i höst ska vi nyanställa ytterligare fyra, säger Jörgen Karlsson.

Kontraktet innebär dessutom att lokalerna ska byggas ut.

– Det handlar om en investering på cirka 1 miljon kronor i en spikhall och en lagerhall. Även för byggfirman går det bra. Vi har ett ramavtal med Bo klok och ska bygga bland annat nya bostäder på Bärstad på Hammarö. Därför ska JK bygg nyanställa sex personer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.