2016-05-12 17:32

2016-05-12 17:32

Första halkbanan med elbilar

GRUMS

Värmlands trafikcenter i Grums som bland annat ansvarar för halkbanan byter ut sina fordon och satsar i stället på elbilar. Det innebär att all utbildning på halkbanan att bedrivas i elbilar.

– Vi är mycket stolta över att vara den första trafikövningsplatsen i Sverige som använder oss av enbart elbilar och hoppas att många kommer att följa vårt exempel.

– Framförallt så vill vi lyfta fram denna satsning ur ett miljöperspektiv. Samtidigt är elbilar betydligt mycket mer effektiva, orsakar mindre trafikbuller och är billigare att köra, säger man i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket stolta över att vara den första trafikövningsplatsen i Sverige som använder oss av enbart elbilar och hoppas att många kommer att följa vårt exempel.

– Framförallt så vill vi lyfta fram denna satsning ur ett miljöperspektiv. Samtidigt är elbilar betydligt mycket mer effektiva, orsakar mindre trafikbuller och är billigare att köra, säger man i ett pressmeddelande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.