2016-04-25 10:50

2016-04-25 10:50

Starka kort klara för Folk & Rock

MUSIK: Conny Bloom och Ebbot Lundbergs nya band på scenen

Festivalen Folk & Rock i Segmon har gjort med två starka affischnamn. Ebbot Lundberg kommer med sitt hyllade band The Indigo Children och man har också klart med Conny Bloom, Sveriges enda riktiga rockstjärna.

Fredagen den 12 augusti kommer den karismatiske Ebbot Lundberg att stå på scenen i Segmon tillsammans med det unga bandet The Indigo Children. Det blir deras enda värmlandsspelning i sommar.

Ebbot, som blev hela Sveriges favorit i TV-programmet Så Mycket Bättre 2013, har ett förflutet som magisk frontman i några av svensk rockhistorias viktigaste och mest inflytelserika akter som Union Carbide Productions och det mer pop-rock-psykadeliska The Soundtrack of Our Lives.

Lasse Högberg och Karin Forsling i festivalledningen såg nyligen Ebbot & Co i Göteborg och var imponerade:

– Ebbot var som en gigantisk glädjespridare, sprattlande, sprudlande, snubblande, dansande. Tamburinen hängde som ett Höganäs-krus om halsen och alla var i extas, både på och nedanför scenen. The Indigo Children ser förledande unga ut men backar upp Ebbot på ett energiskt, kompetent sätt, fullt av överraskningar. Det var ett episkt framträdande och vi är enormt glada över att få bjuda Segmon på Ebbot & Co i sommar, säger de.

Conny Bloom kallas allmänt för Sveriges enda riktiga rockstjärna. Han har ett förflutet i funkhårdrockiga bandet Electric Boys och psykedeliska Hanoi Rocks. Karriären har varit krokig men hans stil beskrivs som närmast oföränderlig, en gitarrbaserad riffrock med rötter i skarven mellan Jimi Hendrix och Deep Purple.

Löjligt nöjda

Fredagen den 12 augusti står han med sitt band på scenen på folk & Rock i Segmon.

– Som arrangörer är vi nästan löjligt nöjda och förväntansfulla, säger Karin Forsling.

Folk & Rock har tidigare gjort klart med bland andra Eva Eastwood, amerikanska The Urban Pioneers, Sven-Ingvars och Vidar.

Fredagen den 12 augusti kommer den karismatiske Ebbot Lundberg att stå på scenen i Segmon tillsammans med det unga bandet The Indigo Children. Det blir deras enda värmlandsspelning i sommar.

Ebbot, som blev hela Sveriges favorit i TV-programmet Så Mycket Bättre 2013, har ett förflutet som magisk frontman i några av svensk rockhistorias viktigaste och mest inflytelserika akter som Union Carbide Productions och det mer pop-rock-psykadeliska The Soundtrack of Our Lives.

Lasse Högberg och Karin Forsling i festivalledningen såg nyligen Ebbot & Co i Göteborg och var imponerade:

– Ebbot var som en gigantisk glädjespridare, sprattlande, sprudlande, snubblande, dansande. Tamburinen hängde som ett Höganäs-krus om halsen och alla var i extas, både på och nedanför scenen. The Indigo Children ser förledande unga ut men backar upp Ebbot på ett energiskt, kompetent sätt, fullt av överraskningar. Det var ett episkt framträdande och vi är enormt glada över att få bjuda Segmon på Ebbot & Co i sommar, säger de.

Conny Bloom kallas allmänt för Sveriges enda riktiga rockstjärna. Han har ett förflutet i funkhårdrockiga bandet Electric Boys och psykedeliska Hanoi Rocks. Karriären har varit krokig men hans stil beskrivs som närmast oföränderlig, en gitarrbaserad riffrock med rötter i skarven mellan Jimi Hendrix och Deep Purple.

Löjligt nöjda

Fredagen den 12 augusti står han med sitt band på scenen på folk & Rock i Segmon.

– Som arrangörer är vi nästan löjligt nöjda och förväntansfulla, säger Karin Forsling.

Folk & Rock har tidigare gjort klart med bland andra Eva Eastwood, amerikanska The Urban Pioneers, Sven-Ingvars och Vidar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.