2016-02-24 16:09

2016-02-24 16:09

Barnens musikal

GRUMS: Sagor som tema

På onsdagen var det premiär för ”En himla festlig musikal” på Gruvan i Grums, skriven och framförd av 80 elever i tredje klass. Den uppskattande publiken bestod av tvåor, ettor och elever i förskoleklasser.

Under hösten och vintern har lågstadieeleverna i Grums kommuns skolor arbetat med sagor som tema. för eleverna i tredje klass, de som nu är nio eller tio år gamla, har arbetet bestått av att hela klassen tillsammans har skrivit en saga. Det ät tre klasser på Södra skolan och en vardera i Skruvstads och Slottsbrons skolor.

Pedagogen Alexandra Larson har sedan hjälpt varje klass att skriva sånger till sagorna. Alla dessa tonsatta sagor har sedan blivit en musikal med namnet ”En himla festlig festival”.

På onsdagskvällen hölls en andra föreställning för föräldrar och syskon.

Under hösten och vintern har lågstadieeleverna i Grums kommuns skolor arbetat med sagor som tema. för eleverna i tredje klass, de som nu är nio eller tio år gamla, har arbetet bestått av att hela klassen tillsammans har skrivit en saga. Det ät tre klasser på Södra skolan och en vardera i Skruvstads och Slottsbrons skolor.

Pedagogen Alexandra Larson har sedan hjälpt varje klass att skriva sånger till sagorna. Alla dessa tonsatta sagor har sedan blivit en musikal med namnet ”En himla festlig festival”.

På onsdagskvällen hölls en andra föreställning för föräldrar och syskon.