2015-12-13 16:53

2015-12-13 16:53

Storsatsning på toppmodernt gym

GRUMS: Lokala företagare investerar nästan 20 miljoner

Vad händer när ett stort träningsintresse korsas med entreprenörskap och utvecklingslusta? Jo då får Grums ett nytt toppmodernt gym.
I maj öppnas dörrarna till hälsocentret 1845 Gym – precis där E 18 och E45 möts i Nyängen.

Bakom satsningen står de lokala företagarna Krister Lennartsson, Kent Lennartsson och Daniel Forsberg. De har investerat tre år, och snart även närmare 20 miljoner kronor, i gymprojektet.

– Jag och min fru Veronica Lennartsson märkte att träningsintresset i Grums ökade. Vi tränade själva både på det kommunala gymmet i Grums och i Karlstad. Gymmet som finns här är förvisso är bra, men det räcker inte riktigt till för alla som vill träna. Vi vände oss till kommunen med våra tankar om att starta ett eget gym, och fick veta att Daniel Forsberg hade tänkt samma sak, så vi inledde ett samarbete, berättar Krister Lennartsson.

Efter att ha inventerat möjliga befintliga lokaler, samt haft kontakt med gymutrustningsleverantörer, kom gänget fram till att det krävs ett nybygge. Det blir vid Nyängen i Grums – precis där E18 och E45 möts.

– Läget är väldigt strategiskt. Platsen är ett av Sveriges största skyltfönster. Vi tror att vi, förutom Grumsbor, även kan locka en hel del kunder som pendlar förbi dagligen och som vill passa på att träna på väg till eller ifrån jobbet, säger Krister Lennartsson.

Öppnar i maj

Det handlar om totalt 1 600 kvadratmeter träningsyta.

– Ska vi göra något så ska vi göra det ordentligt. Det ska inte bli något friviktsgym i en källarlokal. Det är så pass nära till Karlstad att vi måste ligga på samma nivå som gymmen där för att vara konkurrenskraftiga, konstaterar Veronica Lennartsson.

1845 Gym kommer bland annat att erbjuda gym, gruppträning, viktminskningskurser, personlig träning, sjukgymnastik och massage. På sikt hoppas de också kunna erbjuda företagshälsovård. Gänget räknar med ett 30-tal anställda fördelade främst på deltidstjänster.

Byggstarten väntar runt knuten, endast detaljer återstår.

– Vi hoppas kunna öppna i maj, säger Krister Lennartsson.

Bakom satsningen står de lokala företagarna Krister Lennartsson, Kent Lennartsson och Daniel Forsberg. De har investerat tre år, och snart även närmare 20 miljoner kronor, i gymprojektet.

– Jag och min fru Veronica Lennartsson märkte att träningsintresset i Grums ökade. Vi tränade själva både på det kommunala gymmet i Grums och i Karlstad. Gymmet som finns här är förvisso är bra, men det räcker inte riktigt till för alla som vill träna. Vi vände oss till kommunen med våra tankar om att starta ett eget gym, och fick veta att Daniel Forsberg hade tänkt samma sak, så vi inledde ett samarbete, berättar Krister Lennartsson.

Efter att ha inventerat möjliga befintliga lokaler, samt haft kontakt med gymutrustningsleverantörer, kom gänget fram till att det krävs ett nybygge. Det blir vid Nyängen i Grums – precis där E18 och E45 möts.

– Läget är väldigt strategiskt. Platsen är ett av Sveriges största skyltfönster. Vi tror att vi, förutom Grumsbor, även kan locka en hel del kunder som pendlar förbi dagligen och som vill passa på att träna på väg till eller ifrån jobbet, säger Krister Lennartsson.

Öppnar i maj

Det handlar om totalt 1 600 kvadratmeter träningsyta.

– Ska vi göra något så ska vi göra det ordentligt. Det ska inte bli något friviktsgym i en källarlokal. Det är så pass nära till Karlstad att vi måste ligga på samma nivå som gymmen där för att vara konkurrenskraftiga, konstaterar Veronica Lennartsson.

1845 Gym kommer bland annat att erbjuda gym, gruppträning, viktminskningskurser, personlig träning, sjukgymnastik och massage. På sikt hoppas de också kunna erbjuda företagshälsovård. Gänget räknar med ett 30-tal anställda fördelade främst på deltidstjänster.

Byggstarten väntar runt knuten, endast detaljer återstår.

– Vi hoppas kunna öppna i maj, säger Krister Lennartsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.