2015-10-03 18:09

2015-10-03 18:09

Kvinnligt nätverk firade jubileum med mässa

BORGVIK: Julianorna i Grums har ökat antalet medlemmar kraftigt

Kvinnokraft. Julianorna, det kvinnliga nätverket för företagsamma kvinnor i Grums kommun, firade sitt femårsjubileum i helgen. Och man gjorde det med en mässa i Kvarnen i Borgvik.
– Det har varit en riktig succé med över 200 besökare och antalet medlemmar i nätverket har ökat kraftigt.

Det berättar Julianornas ordförande Inger Bernhardsson på mässan under lördagen.

På plats i lokalerna finns 25 av nätverkets medlemmar och visar upp sina företag i skilda branscher och mängder med kvinnor har hittat till Borgvik för att gå på mässan, se på modevisningen och lyssna på föreläsningar.

– Nätverket startades för fem år sedan när kommunen berättade att det fanns pengar att söka för den här typen av verksamhet hos Tillväxtverket. Och sedan dess har vi ordnat ett stort antal aktiviteter med fokus på att främja kvinnligt företagande.

Med i näringslivsrådet

– Vi har bland annat genomfört datakurser, ordnat frukost- och lunchmöten och numera sitter Julianorna även med i Grums kommuns näringslivsråd, berättar Inger Bernhardsson som själv driver en redovisningsbyrå.

Julianorna har fått sitt namn från Juliana som var en driftig kvinna i Borgvik på 1700-talet som bland annat såg till att kyrkan i byn byggdes. Och även nätverket har lyckats väl.

– Det senaste året har vi ökat medlemsantalet med cirka 20 personer och nu är vi cirka 50 medlemmar och det blev säkert några fler i dag. Vi hade cirka 200 besökare under mässan som är vår första och är väldigt nöjda med utfallet. Det är vi även med samarbetet med Grums kommun, säger Inger Bernhardsson.

Fått nya kunder

Sandra Östlind som driver Interiörboden i Grums och som är ny medlem i Julianorna fanns på plats på mässan och hyllade tillställningen.

– Det har varit jätteroligt och väldigt mycket folk. Jag har fått många nya kunder och samtidigt var det kul att komma och visa upp min butik här i Borgvik eftersom jag är uppväxt här, säger hon.

Det berättar Julianornas ordförande Inger Bernhardsson på mässan under lördagen.

På plats i lokalerna finns 25 av nätverkets medlemmar och visar upp sina företag i skilda branscher och mängder med kvinnor har hittat till Borgvik för att gå på mässan, se på modevisningen och lyssna på föreläsningar.

– Nätverket startades för fem år sedan när kommunen berättade att det fanns pengar att söka för den här typen av verksamhet hos Tillväxtverket. Och sedan dess har vi ordnat ett stort antal aktiviteter med fokus på att främja kvinnligt företagande.

Med i näringslivsrådet

– Vi har bland annat genomfört datakurser, ordnat frukost- och lunchmöten och numera sitter Julianorna även med i Grums kommuns näringslivsråd, berättar Inger Bernhardsson som själv driver en redovisningsbyrå.

Julianorna har fått sitt namn från Juliana som var en driftig kvinna i Borgvik på 1700-talet som bland annat såg till att kyrkan i byn byggdes. Och även nätverket har lyckats väl.

– Det senaste året har vi ökat medlemsantalet med cirka 20 personer och nu är vi cirka 50 medlemmar och det blev säkert några fler i dag. Vi hade cirka 200 besökare under mässan som är vår första och är väldigt nöjda med utfallet. Det är vi även med samarbetet med Grums kommun, säger Inger Bernhardsson.

Fått nya kunder

Sandra Östlind som driver Interiörboden i Grums och som är ny medlem i Julianorna fanns på plats på mässan och hyllade tillställningen.

– Det har varit jätteroligt och väldigt mycket folk. Jag har fått många nya kunder och samtidigt var det kul att komma och visa upp min butik här i Borgvik eftersom jag är uppväxt här, säger hon.