2015-09-30 16:27

2015-09-30 16:27

Klubbat: Kommunstyrelsen Grums

GRUMS

Något sämre än enligt budget

Ekonomin går något sämre än enligt budget. Det visar en budgetuppföljning till och med augusti månad. En prognos för helåret visar mot ett överskott men inte riktigt lika stort som enligt budget. Enligt kommunen finns det flera orsaker bakom försämringen.

Grums välkomnar regionbildning

Landstinget och Region Värmland planerar att slå ihop sina verksamheter till en regionkommun. De två parterna har skrivit till kommunerna i Värmlands län och frågat hur de ställer sig till planerna. Grums kommun ger dem nu sitt stöd.

Samma hyra för alla som hyr Gruvan

Från och med 1 januari nästa år gäller en ny taxa för tillfälliga hyresgäster i Gruvan, det tidigare Folkets hus. Det innebär bland annat att de två pensionärsorganisationerna PRO och SPF i fortsättningen betalar samma taxa. Som det är i dag betalar de två organisationerna olika höga hyror.

Snart fullbelagt på förskolorna

Just nu är det ingen kötid för den som vill ha förskoleplats i Grums kommun. Men färska prognoser pekar mot att man är på väg att slå i taket även om nya barn fortfarande ska kunna få plats inom garantitiden. En förändring gäller asylsökandes barn. Dessa har hittills placerats på Viljan vid Södra skolan utan att behöva stå i kö. Numera får de köa som alla andra och placeras där det finns lämplig plats.

Nej än en gång till nytt namn på Grums

Åtminstone två gånger tidigare har det kommit förslag om att döpa om Grums kommun till Sjövik eller Vänervik. Båda gångerna har kommunen sagt nej. Nu säger man nej även en tredje gång.

Fastighetsägare hotas med vite

Grums kommun har beslutat om ett föreläggande för en fastighetsägare i Grums. Inom två månader ska gräset vara klippt och en rötskadad uteplats vara riven och materialet bortforslat. Föreläggandet är förenat med ett hot om vite på 15 000 kronor. Kommunen har drivit frågan under ett par år utan framång.

Något sämre än enligt budget

Ekonomin går något sämre än enligt budget. Det visar en budgetuppföljning till och med augusti månad. En prognos för helåret visar mot ett överskott men inte riktigt lika stort som enligt budget. Enligt kommunen finns det flera orsaker bakom försämringen.

Grums välkomnar regionbildning

Landstinget och Region Värmland planerar att slå ihop sina verksamheter till en regionkommun. De två parterna har skrivit till kommunerna i Värmlands län och frågat hur de ställer sig till planerna. Grums kommun ger dem nu sitt stöd.

Samma hyra för alla som hyr Gruvan

Från och med 1 januari nästa år gäller en ny taxa för tillfälliga hyresgäster i Gruvan, det tidigare Folkets hus. Det innebär bland annat att de två pensionärsorganisationerna PRO och SPF i fortsättningen betalar samma taxa. Som det är i dag betalar de två organisationerna olika höga hyror.

Snart fullbelagt på förskolorna

Just nu är det ingen kötid för den som vill ha förskoleplats i Grums kommun. Men färska prognoser pekar mot att man är på väg att slå i taket även om nya barn fortfarande ska kunna få plats inom garantitiden. En förändring gäller asylsökandes barn. Dessa har hittills placerats på Viljan vid Södra skolan utan att behöva stå i kö. Numera får de köa som alla andra och placeras där det finns lämplig plats.

Nej än en gång till nytt namn på Grums

Åtminstone två gånger tidigare har det kommit förslag om att döpa om Grums kommun till Sjövik eller Vänervik. Båda gångerna har kommunen sagt nej. Nu säger man nej även en tredje gång.

Fastighetsägare hotas med vite

Grums kommun har beslutat om ett föreläggande för en fastighetsägare i Grums. Inom två månader ska gräset vara klippt och en rötskadad uteplats vara riven och materialet bortforslat. Föreläggandet är förenat med ett hot om vite på 15 000 kronor. Kommunen har drivit frågan under ett par år utan framång.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.