2015-08-18 06:00

2015-08-18 09:59

Eldkvarn blev en solklar höjdpunkt

SEGMON: Folk & Rock en folkfest med många höjdpunkter

Musikfest. Aldrig det varit så somrigt på festivalen Folk & Rock som den här gången och aldrig har det väl varit så brett och variationsrikt utbud på de tre scenerna. Eldkvarn blev den solklara höjdpunkten för merparten av publiken men godbitarna var många.

Det var åttonde sommaren i rad som Folk & Rock satte sin prägel på Segmon och frågan som alla ställde efteråt var om eldsjälarna Karin Forsling och Lasse Högberg ska ta sikte på en nionde upplaga.

– Vi ses igen nästa år, sa i alla fall Stefan Sundström då han avslutade sin konsert och knallade över gräsmattan för att lyssna på Eldkvarn.

Plura i fin form

Dessförinnan hade han hyllat Robert Broberg genom att sjunga Spring inte så fort vilket rörde många i publiken till tårar.

Plura Jonsson & Co var i prima form och bjöd sina fans – musikälskare i alla åldrar – på en nostalgisk resa med Eldkvarnhits från 70-talet och framåt. Det mest exklusiva som publiken fick höra var en Elviscover, nämligen You were allways on my mind som med Mikael Wiehes svenska text heter Jag tänkte jämt på dig.

Annars var det klassiker som Sommarnatt, Fulla för kärlekens full, Alice och Kungarna från Broadway som fick mest fart på publiken. Vackrast var kanske ändå den sorgesamma Runt solen.

Värmlandsscenen

För en annan av lördagskvällens höjdpunkter stod I'm Kingfisher, det vill säga Grumsmusikern Tomas Denver Jonsson som visade varför han uppnått internationell status. The Vanjas gjorde också starkt intryck på publiken och för undertecknad var tiomannabandet Emil & The Warmlanders show på Värmlandscenen en vitaminkick som hette duga.

Festivalen drog i gång redan på fredagen och då märktes variationen kanske som allra mest med Ola Magnell och ständigt återkommande Anders F Rönnblom på en sidan av skalan och den samiske rapparen Kitok på den andra.

Det var åttonde sommaren i rad som Folk & Rock satte sin prägel på Segmon och frågan som alla ställde efteråt var om eldsjälarna Karin Forsling och Lasse Högberg ska ta sikte på en nionde upplaga.

– Vi ses igen nästa år, sa i alla fall Stefan Sundström då han avslutade sin konsert och knallade över gräsmattan för att lyssna på Eldkvarn.

Plura i fin form

Dessförinnan hade han hyllat Robert Broberg genom att sjunga Spring inte så fort vilket rörde många i publiken till tårar.

Plura Jonsson & Co var i prima form och bjöd sina fans – musikälskare i alla åldrar – på en nostalgisk resa med Eldkvarnhits från 70-talet och framåt. Det mest exklusiva som publiken fick höra var en Elviscover, nämligen You were allways on my mind som med Mikael Wiehes svenska text heter Jag tänkte jämt på dig.

Annars var det klassiker som Sommarnatt, Fulla för kärlekens full, Alice och Kungarna från Broadway som fick mest fart på publiken. Vackrast var kanske ändå den sorgesamma Runt solen.

Värmlandsscenen

För en annan av lördagskvällens höjdpunkter stod I'm Kingfisher, det vill säga Grumsmusikern Tomas Denver Jonsson som visade varför han uppnått internationell status. The Vanjas gjorde också starkt intryck på publiken och för undertecknad var tiomannabandet Emil & The Warmlanders show på Värmlandscenen en vitaminkick som hette duga.

Festivalen drog i gång redan på fredagen och då märktes variationen kanske som allra mest med Ola Magnell och ständigt återkommande Anders F Rönnblom på en sidan av skalan och den samiske rapparen Kitok på den andra.