2015-07-31 13:56

2015-07-31 13:56

Simskola trotsar oväder

GRUMS: Avslutning i ösregn

– Inget kan stoppa vår avslutning, utropar simläraren Karl Andersson, och barnen håller med.
När inte ens tolv grader i luften och ösregn håller barnen ur vattnet på Hasseldalens simskola kan man bara konstatera att han har rätt.

Å andra sidan, varför skulle han sluta nu? Det är Karl Anderssons 28:e sommar som simlärare. Han siktar på 30, men tar år för år.

Hajar, delfiner, sälar och grodor spatserar högtidligt från omklädningsrummet ned mot vattnet till tonerna av den pampiga Drottningholmsmusiken för att sedan värma upp musklerna. Man kan ju inte hoppa i det kalla vattnet hur som helst. Föräldrarna huttrar och fotograferar under sina paraplyer. Många menar att det inte ser särskilt inbjudande ut i vattnet, men barnen tvekar inte när det väl är dags att hoppa i.

Kyligt vatten – bra kunskap

Kanske har de vant sig. Simskolan har, precis som allt annat i sommar, varit en extra kylig historia i år. Temperaturen i vattnet har pendlat mellan 17 och 22 grader, men Karl Andersson ser fördelarna.

– Bra att de lär sig hur kallt det kan vara när olyckan är framme!

Badarna blev aningen blåaktiga i nyansen och efteråt lockade mamma eller pappas famn. Ännu ett gäng har lärt sig simma. Nu återstår bara två år innan Karl Andersson har nått målsiffran 30.

Å andra sidan, varför skulle han sluta nu? Det är Karl Anderssons 28:e sommar som simlärare. Han siktar på 30, men tar år för år.

Hajar, delfiner, sälar och grodor spatserar högtidligt från omklädningsrummet ned mot vattnet till tonerna av den pampiga Drottningholmsmusiken för att sedan värma upp musklerna. Man kan ju inte hoppa i det kalla vattnet hur som helst. Föräldrarna huttrar och fotograferar under sina paraplyer. Många menar att det inte ser särskilt inbjudande ut i vattnet, men barnen tvekar inte när det väl är dags att hoppa i.

Kyligt vatten – bra kunskap

Kanske har de vant sig. Simskolan har, precis som allt annat i sommar, varit en extra kylig historia i år. Temperaturen i vattnet har pendlat mellan 17 och 22 grader, men Karl Andersson ser fördelarna.

– Bra att de lär sig hur kallt det kan vara när olyckan är framme!

Badarna blev aningen blåaktiga i nyansen och efteråt lockade mamma eller pappas famn. Ännu ett gäng har lärt sig simma. Nu återstår bara två år innan Karl Andersson har nått målsiffran 30.