2015-07-17 16:25

2015-07-17 16:25

Överklagar miljonböter efter dödsfall

GRUMS

I maj 2011 omkom en man då han föll på Karlbergs återvinningscentral.

Arbetsmiljöverket konstaterade att det saknades fallskydd vilket kommunen åtgärdade. Tingsrätten dömde i sommar kommunen till 1 miljon kronor i företagsböter. Detta har kommunen nu överklagat till hovrätten. Anledningen är att återvinningscentralen inte bedriver näringsverksamhet, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Däremot nekar inte kommunen till att det saknades fallskydd när olyckan inträffade och ”motsätter sig inte oaktsamheten”

 

Arbetsmiljöverket konstaterade att det saknades fallskydd vilket kommunen åtgärdade. Tingsrätten dömde i sommar kommunen till 1 miljon kronor i företagsböter. Detta har kommunen nu överklagat till hovrätten. Anledningen är att återvinningscentralen inte bedriver näringsverksamhet, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Däremot nekar inte kommunen till att det saknades fallskydd när olyckan inträffade och ”motsätter sig inte oaktsamheten”