2015-07-09 15:52

2015-07-09 15:52

Vad är årets tema under motordagen?

Ann-Marie Larsson, arrangörsbas för Borgviks motordag som genomförs på lördag. I år sker det för sjätte året i den fina kulturmiljön i Borgvik.

– Det är luft. Därför blir det självklart ett antal aktiviteter uppe i det blå. Bland annat ska två flygplan parflyga och dessutom ska flera modellflygklubbar medverka med uppvisningar och besökarna kan även titta närmare på planen. Folk kan även få provflyga via simulator.

Men det blir självklart många andra motorinslag. Berätta!

– Ja, Som vanligt har vi en stor bilutställning med mängder med fordon av alla de slag. Det blir bilar, motorcyklar och även en egen traktorutställning. Det finns även möjlighet att åka rib-båt på Borgvikssjön och för barnen att få köra fyrhjuling, bli ansiktsmålade och hoppa hoppborg.

– Den kände motorprofilen Lars-Erik Olsson är speaker och håller i programmet och intervjuerna under dagen. Den innehåller bland annat även en motorsprängning på udden och dessutom kommer det att finnas ett antal försäljare på området.

Vad har ni i övrigt på programmet?

– Vi får besök av komikern Louise Andersson Bodin från Grums som ska underhålla två gånger under dagen. Det blir även musik från scenen med Billy and the Jets i hyttruinen spelar Nitro Rock Band. Båda banden bjuder på 60-talsmusik.

Hur mycket folk hoppas ni på?

– Vi hoppas som vanligt på många besökare. Vi brukar ha mellan 5 000 och 10 000 människor här under dagen och vi tror på något liknande i år och tror ingen blir besviken. Det ser ju ut att bli bra väder på lördag och det tackar vi för i och med att alla våra arrangemang sker utomhus.

– Det är luft. Därför blir det självklart ett antal aktiviteter uppe i det blå. Bland annat ska två flygplan parflyga och dessutom ska flera modellflygklubbar medverka med uppvisningar och besökarna kan även titta närmare på planen. Folk kan även få provflyga via simulator.

Men det blir självklart många andra motorinslag. Berätta!

– Ja, Som vanligt har vi en stor bilutställning med mängder med fordon av alla de slag. Det blir bilar, motorcyklar och även en egen traktorutställning. Det finns även möjlighet att åka rib-båt på Borgvikssjön och för barnen att få köra fyrhjuling, bli ansiktsmålade och hoppa hoppborg.

– Den kände motorprofilen Lars-Erik Olsson är speaker och håller i programmet och intervjuerna under dagen. Den innehåller bland annat även en motorsprängning på udden och dessutom kommer det att finnas ett antal försäljare på området.

Vad har ni i övrigt på programmet?

– Vi får besök av komikern Louise Andersson Bodin från Grums som ska underhålla två gånger under dagen. Det blir även musik från scenen med Billy and the Jets i hyttruinen spelar Nitro Rock Band. Båda banden bjuder på 60-talsmusik.

Hur mycket folk hoppas ni på?

– Vi hoppas som vanligt på många besökare. Vi brukar ha mellan 5 000 och 10 000 människor här under dagen och vi tror på något liknande i år och tror ingen blir besviken. Det ser ju ut att bli bra väder på lördag och det tackar vi för i och med att alla våra arrangemang sker utomhus.