2015-07-01 19:53

2015-07-01 19:53

Drömmen blir verklighet

GRUMS: Snabbmatskedja på framfart i Värmland

Sibylla fortsätter sin expandering i Värmland med omnejd. NWT har tidigare rapporterat om snabbmatskedjans framgångar i både Säffle och Åmål. Nu har turen kommit till Grums där en ny restaurang öppnar.

I morgon, fredag, slår portarna upp till den nya Sibyllarestaurangen på Karlslundsgatan i Grums. Det var en stolt ägare som visade upp det nästintill färdiga bygget under onsdagen.

– Det känns härligt att kunna erbjuda grumsborna något nytt, fräscht och gott. Förhoppningsvis kommer det vara fullt med kunder här de kommande veckorna, säger restaurangägare Assar Akramson.

Dröm blir verklighet

Assar kom till Sverige från Kurdistan för 15 år sedan. Via jobb som pizzabagare och byggarbetare rotade han sig i de värmländska skogarna.

– Jag kom hit med drömmen om att skapa något eget. Visst var det hinder på vägen, men det var bara köra på. Och när jag nu tittar på restaurangen... Jag känner stolthet över vad jag åstadkommit och är tacksam för all hjälp jag fått av både kommunen och människor runt omkring mig.

Tuff konkurrens

Konkurrensen om kunderna är redan benhård i orten. På Karlslundsvägen ligger nämligen både Grums Pizzeria och Grillhuset sedan tidigare. Grannrestaurangerna räds dock inte konkurrensen från Assar och hans toppmoderna snabbmatskomplex. Tvärtom. De välkomnar hans initiativförmåga.

– Jag tror att vi alla gynnas av det här i slutändan. Jag ser konkurrensen som något bra, säger Azad Elma, ägare av Grums Pizzeria.

Nya arbetstillfällen

Jobbet som restaurangchef är inget nytt för Assar. Sedan ett par år tillbaka äger och driver han ett gatukök på Hammarö. Dessutom var han chef för gatuköket som tidigare stod på tomten där Sibyllarestaurangen nu tar form.

Den splitternya byggnaden mäter 210 kvadratmeder och kommer sysselsätta 15-20 grumsbor - fyrdubbelt så många som hans tidigare gatukök. Själva restaurangen har plats för över 60 gäster, sommartid finns dessutom läge att avnjuta måltiden på uteserveringen.

Assar Akramson ser fram emot fredagens öppning.

– Jag tror att det här är viktigt för Grums och alla som bor här. Det visar att det går att bygga nytt från grunden. Jag hoppas att fler vill försöka!

I morgon, fredag, slår portarna upp till den nya Sibyllarestaurangen på Karlslundsgatan i Grums. Det var en stolt ägare som visade upp det nästintill färdiga bygget under onsdagen.

– Det känns härligt att kunna erbjuda grumsborna något nytt, fräscht och gott. Förhoppningsvis kommer det vara fullt med kunder här de kommande veckorna, säger restaurangägare Assar Akramson.

Dröm blir verklighet

Assar kom till Sverige från Kurdistan för 15 år sedan. Via jobb som pizzabagare och byggarbetare rotade han sig i de värmländska skogarna.

– Jag kom hit med drömmen om att skapa något eget. Visst var det hinder på vägen, men det var bara köra på. Och när jag nu tittar på restaurangen... Jag känner stolthet över vad jag åstadkommit och är tacksam för all hjälp jag fått av både kommunen och människor runt omkring mig.

Tuff konkurrens

Konkurrensen om kunderna är redan benhård i orten. På Karlslundsvägen ligger nämligen både Grums Pizzeria och Grillhuset sedan tidigare. Grannrestaurangerna räds dock inte konkurrensen från Assar och hans toppmoderna snabbmatskomplex. Tvärtom. De välkomnar hans initiativförmåga.

– Jag tror att vi alla gynnas av det här i slutändan. Jag ser konkurrensen som något bra, säger Azad Elma, ägare av Grums Pizzeria.

Nya arbetstillfällen

Jobbet som restaurangchef är inget nytt för Assar. Sedan ett par år tillbaka äger och driver han ett gatukök på Hammarö. Dessutom var han chef för gatuköket som tidigare stod på tomten där Sibyllarestaurangen nu tar form.

Den splitternya byggnaden mäter 210 kvadratmeder och kommer sysselsätta 15-20 grumsbor - fyrdubbelt så många som hans tidigare gatukök. Själva restaurangen har plats för över 60 gäster, sommartid finns dessutom läge att avnjuta måltiden på uteserveringen.

Assar Akramson ser fram emot fredagens öppning.

– Jag tror att det här är viktigt för Grums och alla som bor här. Det visar att det går att bygga nytt från grunden. Jag hoppas att fler vill försöka!