2015-06-04 18:47

2015-06-04 19:37

Dödsolycka upp i rätten

GRUMS

För fyra år sedan omkom en person vid Karlbergs återvinningscentral i Grums sedan han ramlat vid ett ställe där det saknades fallskydd.

På måndag blir dödsolyckan föremål för rättslig prövning i Värmlands tingsrätt. Det är kammaråklagare Magnus Clase vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljöåtal som har åtalat Grums kommun för arbetsmiljöbrott alternativt vållande till annans död. Han yrkar att kommunen tilldelas en företagsbot om 1 miljon kronor. Grums kommun avvisar yrkandet med hänvisning till att företagsbot bara kan delas ut vid näringsverksamhet och på återvinningscentralen bedrivs ingen sådan verksamhet.

På måndag blir dödsolyckan föremål för rättslig prövning i Värmlands tingsrätt. Det är kammaråklagare Magnus Clase vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljöåtal som har åtalat Grums kommun för arbetsmiljöbrott alternativt vållande till annans död. Han yrkar att kommunen tilldelas en företagsbot om 1 miljon kronor. Grums kommun avvisar yrkandet med hänvisning till att företagsbot bara kan delas ut vid näringsverksamhet och på återvinningscentralen bedrivs ingen sådan verksamhet.