2015-04-21 18:46

2015-04-21 18:46

Är du nervös inför sändningen?

HALLÅ DÄR...

...Joakim Lamotte, reporter på Uppdrag granskning, som fick ta emot många reaktioner efter sitt inslag om Grums som sändes i mars. Han gjorde ett återbesök i kommunen och nu sänds inslaget.

– Nej, det skulle jag inte säga. Det var mer nervöst att åka tillbaka. Nu känner jag mig lugn.

Blev återbesöket som du hoppades?

– Jag såg en chans att lyssna på ännu fler Grumsbor och det var intressanta personer jag mötte. Jag fick också en sightseeing och blev även utskälld. Det kan behövas ibland.

Du säger i inslaget att klumpen i magen släppte efter att du återvände, förklara.

– Det blev en urladdning, man byggde upp en känsla av nervositet. Skulle de kasta ägg och tomater? När jag hade förklarat hur jag hade tänkt och varför jag åkt tillbaka så lugnade det ner sig. Så jag tror det var en bra idé att åka tillbaka.

Vad har du för bild av Grums nu, efter återbesöket?

– Det var inte så att jag trodde att alla tog droger och var arbetslösa, men de (Grumsborna, red:s anm.) tyckte att det var det som inslaget förmedlade. Det känns egentligen självklart att inte hela samhället består av droger och arbetslöshet, men man känner sig nog träffad om man sitter i Grums.

– Nu har jag hört att det dragits igång mycket i kommunen, de verkar ta det på allvar säger de som jag pratat med efteråt.

Kommunalrådet Leif Haraldsson (S) ville inte träffa dig när du kom tillbaka, men ni sänder delar av den intervju du gjorde med honom vid första tillfället. Varför tar ni med den nu?

– Vi sökte honom på flera sätt men han ville inte medverka.

– I förra inslaget var Värmlands regionråd och Sveriges landsbygdsminister med, vilket kanske är mer intressant när man frågar om saker som urbanisering. Men nu kände vi att det fanns ett behov i Grums att någon skulle svara på frågorna.

Hur tror du reaktionerna kommer se ut på sociala medier efter sändningen?

– Vet inte faktiskt, det går inte att förutse. Det är som rysk roulette.

Uppdrag granskning sänder det nära på 19 minuter långa inslaget ”Grums – Återkomsten” på onsdag kväll 20.00 i SVT1.

– Nej, det skulle jag inte säga. Det var mer nervöst att åka tillbaka. Nu känner jag mig lugn.

Blev återbesöket som du hoppades?

– Jag såg en chans att lyssna på ännu fler Grumsbor och det var intressanta personer jag mötte. Jag fick också en sightseeing och blev även utskälld. Det kan behövas ibland.

Du säger i inslaget att klumpen i magen släppte efter att du återvände, förklara.

– Det blev en urladdning, man byggde upp en känsla av nervositet. Skulle de kasta ägg och tomater? När jag hade förklarat hur jag hade tänkt och varför jag åkt tillbaka så lugnade det ner sig. Så jag tror det var en bra idé att åka tillbaka.

Vad har du för bild av Grums nu, efter återbesöket?

– Det var inte så att jag trodde att alla tog droger och var arbetslösa, men de (Grumsborna, red:s anm.) tyckte att det var det som inslaget förmedlade. Det känns egentligen självklart att inte hela samhället består av droger och arbetslöshet, men man känner sig nog träffad om man sitter i Grums.

– Nu har jag hört att det dragits igång mycket i kommunen, de verkar ta det på allvar säger de som jag pratat med efteråt.

Kommunalrådet Leif Haraldsson (S) ville inte träffa dig när du kom tillbaka, men ni sänder delar av den intervju du gjorde med honom vid första tillfället. Varför tar ni med den nu?

– Vi sökte honom på flera sätt men han ville inte medverka.

– I förra inslaget var Värmlands regionråd och Sveriges landsbygdsminister med, vilket kanske är mer intressant när man frågar om saker som urbanisering. Men nu kände vi att det fanns ett behov i Grums att någon skulle svara på frågorna.

Hur tror du reaktionerna kommer se ut på sociala medier efter sändningen?

– Vet inte faktiskt, det går inte att förutse. Det är som rysk roulette.

Uppdrag granskning sänder det nära på 19 minuter långa inslaget ”Grums – Återkomsten” på onsdag kväll 20.00 i SVT1.