2015-04-18 06:00

2015-04-18 10:18

Grumstjej lockar till skratt

GRUMS: Uppdrag gransknings sågning ledde till hyllade raljeringar i sociala medier

Grov i mun och på bred värmländska hymlar inte Louise Andersson Bodin om något när hon med en stor portion ironi lägger upp klipp på facebook. Klippen, som vissa har visats över 40 000 gånger, har nu gjort att den värmländska humorn fått ytterligare ett avtryck på kartan.

Det hela började med att Uppdrag granskning sände sitt program om Grums. Deras negativa bild om orten fick många att reagera, inte minst Louise. Det var då hon la ut sin video på sin Facebooksida.

– Det var bara en ful grej egentligen, säger Louise, som inte alls var beredd på den spridning som klippen fick.

Att Värmländsk komedi är lite i ropet är mycket tack vare tv-serien ”Ack Värmland”.

– Det är många som jämför mig med dem. Men de har egentligen ingenting med det jag säger att göra, utan jag tror mest att det är dialekten.

Louise kommer från början från Värmskog men bor sedan några år i Grums där hon även driver det egna företaget Train for life. Där jobbar hon som personlig tränare, men hon jobbar även som behandlingsassistent för ungdomar med drogproblem i Norge sen ungefär ett halvår tillbaka. Efter att hon hade lagt upp sitt första klipp åkte hon dit för att arbeta.

– När jag kom fram hade jag haft 20 000 tittare. Det var faktiskt roligt.

Offentliga saker

Efter det var det många som frågade henne vem hon var och som även bad henne lägga ut fler videoklipp. Så det gjorde hon.

– Det är roligt att få sådan respons. Sen pratar jag om väldigt offentliga saker, så det finns även de som dissar mig.

Det hon pratar om i sina klipp är sådant i samhället som kan verka upprörande för vissa. I Uppdrag gransknings inslag om Grums handlade en del av det om droger, vilket också är något Louise har tagit upp. Hon har även raljerat över sin egen hemort, arbetslöshet, silikonbröst, invandring och ordet hen.

– Det som sker i mina klipp är ironi mot det som sägs. Jag bor ju i Grums. Jag trivs här och jag har mitt företag här. Det är ironi mot de som tycker att Grums är bajs.

Inga gränser kvar

Hon har fått mycket positiv respons för sina klipp där folk tackar henne och ger henne kärleksförklaringar. Att hon är grov i mun och pratar bred värmländska är det som hennes tittare verkar gilla mest.

– Jag har redan tagit upp det värsta. Jag tror inte att det finns någon gräns kvar för mig längre. Men det märks.

Om hon kommer att fortsätta med sina videoklipp beror på intresset och efterfrågan. Men så länge hon har tittare har Louise inga planer på att sluta. Däremot om intresset ökar överväger hon att starta en YouTube-kanal. Kvar i Grums kommer hon nog att bli, i alla fall ett bra tag framöver.


Fotnot:
Läs även Lasse Anrells krönika där han ser Louise Andersson Bodin som den värmländska humorns framtid.

Det hela började med att Uppdrag granskning sände sitt program om Grums. Deras negativa bild om orten fick många att reagera, inte minst Louise. Det var då hon la ut sin video på sin Facebooksida.

– Det var bara en ful grej egentligen, säger Louise, som inte alls var beredd på den spridning som klippen fick.

Att Värmländsk komedi är lite i ropet är mycket tack vare tv-serien ”Ack Värmland”.

– Det är många som jämför mig med dem. Men de har egentligen ingenting med det jag säger att göra, utan jag tror mest att det är dialekten.

Louise kommer från början från Värmskog men bor sedan några år i Grums där hon även driver det egna företaget Train for life. Där jobbar hon som personlig tränare, men hon jobbar även som behandlingsassistent för ungdomar med drogproblem i Norge sen ungefär ett halvår tillbaka. Efter att hon hade lagt upp sitt första klipp åkte hon dit för att arbeta.

– När jag kom fram hade jag haft 20 000 tittare. Det var faktiskt roligt.

Offentliga saker

Efter det var det många som frågade henne vem hon var och som även bad henne lägga ut fler videoklipp. Så det gjorde hon.

– Det är roligt att få sådan respons. Sen pratar jag om väldigt offentliga saker, så det finns även de som dissar mig.

Det hon pratar om i sina klipp är sådant i samhället som kan verka upprörande för vissa. I Uppdrag gransknings inslag om Grums handlade en del av det om droger, vilket också är något Louise har tagit upp. Hon har även raljerat över sin egen hemort, arbetslöshet, silikonbröst, invandring och ordet hen.

– Det som sker i mina klipp är ironi mot det som sägs. Jag bor ju i Grums. Jag trivs här och jag har mitt företag här. Det är ironi mot de som tycker att Grums är bajs.

Inga gränser kvar

Hon har fått mycket positiv respons för sina klipp där folk tackar henne och ger henne kärleksförklaringar. Att hon är grov i mun och pratar bred värmländska är det som hennes tittare verkar gilla mest.

– Jag har redan tagit upp det värsta. Jag tror inte att det finns någon gräns kvar för mig längre. Men det märks.

Om hon kommer att fortsätta med sina videoklipp beror på intresset och efterfrågan. Men så länge hon har tittare har Louise inga planer på att sluta. Däremot om intresset ökar överväger hon att starta en YouTube-kanal. Kvar i Grums kommer hon nog att bli, i alla fall ett bra tag framöver.


Fotnot:
Läs även Lasse Anrells krönika där han ser Louise Andersson Bodin som den värmländska humorns framtid.

Louise Andersson Bodin

Ålder: 24

Bor: Grums

Från: Värmskog

Yrke: Personlig tränare på sitt egna företag Train for life och behandlingsassistent för ungdomar med drogproblem i Norge

Gör helst på fritiden: Kör cross, tränar för mycket och umgås med vänner

Äter helst: Oxfilé och mammas köttfärsgratäng

Ser helst på: Jag kollar knappt på tv

Lyssnar helst på: Jag är ganska mycket allätare när det kommer till musik