2015-02-27 14:09

2015-02-27 14:09

Läkare kritiseras efter knäoperation

GRUMS

Grumsbons knä opererades tre gånger ytterligare efter att han fått en knäprotes insatt.

Trots det kan han fortfarande inte sträcka ut benet och har mer smärtor än innan. Nu kritiseras läkaren av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för att inte ha varit tillräckligt noggrann. IVO understryker också sjukhusets ansvar för verksamhetens kvalitet.

Redan efter att mannen fick helprotesen inopererad hösten 2012 hade han enligt anmälan enorm smärta och kunde vare sig böja eller sträcka ut benet.

Trots det kan han fortfarande inte sträcka ut benet och har mer smärtor än innan. Nu kritiseras läkaren av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för att inte ha varit tillräckligt noggrann. IVO understryker också sjukhusets ansvar för verksamhetens kvalitet.

Redan efter att mannen fick helprotesen inopererad hösten 2012 hade han enligt anmälan enorm smärta och kunde vare sig böja eller sträcka ut benet.