2018-08-22 15:42

2018-08-22 17:08

Kostnaderna skenar

Klubbat: FORSHAGA

Fullt på Doktorsudden

Det är redan fullt på den nya, gemensamma bryggan med 30 båtplatser som kommunen har byggt på Doktorsudden i Visten. Och 20 till som står i kö för att också få en båtplats på samma ställe. Kommunen lovar nu att bygga ytterligare en brygga med 20 båtplatser. Och gläds åt att många av de som olovandes byggt egna bryggor på Doktorsudden börjat ta bort sina anläggningar.

Asfaltsarbeten för 3 miljoner

Skivedsleden, Grossbolsbacken och Klarälvsbanan är några exempel på var det redan har eller kommer att asfalteras i sommar. Kommunen lägger runt 3 miljoner på beläggningsarbeten och prioriterar större vägar.

Kommunen köper nedskräpad fastighet

Kommunen betalar bara en krona för fastigheten, en tomt på runt 4 000 kvadratmeter, man nu köper in i Öjenäs. En nedskräpad tomt som man länge förgäves har försökt att få fastighetsägaren att sanera. Nu tar kommunen hand om saneringen, till glädje för grannarna.

Kostnaderna skenar

– En oroande utveckling, säger kommunalrådet Per Lawén (S) om den bekymmersamma kostnadsutvecklingen för kommunen. Det är vården och omsorgen för de mest utsatta barnfamiljerna och de gamla som blir allt dyrare. Målsättningen om en ekonomi i balans och ett tvåprocentigt överkott är i fara. I november ska man göra en ny avstämning av läget och ta ställning till om det krävs ytterligare besparingsåtgärder.

Inbjudan att bygga på Åsmyren

Nu bjuder kommunen in fastighetsbolag och byggherrar till dialog om Åsmyren. För området finns en detaljplan som gör det möjligt att bygga tio flerbostadshus. Kommunen vill att så mycket som möjligt av tallskogen och stigarna i området bevaras och att man bygger lågt och i trä.

Fullt på Doktorsudden

Det är redan fullt på den nya, gemensamma bryggan med 30 båtplatser som kommunen har byggt på Doktorsudden i Visten. Och 20 till som står i kö för att också få en båtplats på samma ställe. Kommunen lovar nu att bygga ytterligare en brygga med 20 båtplatser. Och gläds åt att många av de som olovandes byggt egna bryggor på Doktorsudden börjat ta bort sina anläggningar.

Asfaltsarbeten för 3 miljoner

Skivedsleden, Grossbolsbacken och Klarälvsbanan är några exempel på var det redan har eller kommer att asfalteras i sommar. Kommunen lägger runt 3 miljoner på beläggningsarbeten och prioriterar större vägar.

Kommunen köper nedskräpad fastighet

Kommunen betalar bara en krona för fastigheten, en tomt på runt 4 000 kvadratmeter, man nu köper in i Öjenäs. En nedskräpad tomt som man länge förgäves har försökt att få fastighetsägaren att sanera. Nu tar kommunen hand om saneringen, till glädje för grannarna.

Kostnaderna skenar

– En oroande utveckling, säger kommunalrådet Per Lawén (S) om den bekymmersamma kostnadsutvecklingen för kommunen. Det är vården och omsorgen för de mest utsatta barnfamiljerna och de gamla som blir allt dyrare. Målsättningen om en ekonomi i balans och ett tvåprocentigt överkott är i fara. I november ska man göra en ny avstämning av läget och ta ställning till om det krävs ytterligare besparingsåtgärder.

Inbjudan att bygga på Åsmyren

Nu bjuder kommunen in fastighetsbolag och byggherrar till dialog om Åsmyren. För området finns en detaljplan som gör det möjligt att bygga tio flerbostadshus. Kommunen vill att så mycket som möjligt av tallskogen och stigarna i området bevaras och att man bygger lågt och i trä.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.