2018-06-15 10:47

2018-06-15 10:48

Moderater vill myggbekämpa i Deje

FORSHAGA

Moderaterna Anders Ljungsten och Thomas Nilsson i Forshaga vill att de två Natura 2000-områden i Deje, Pannkakan och Ådrans älvskogar, upphävs. Det skriver de i en motion till kommande fullmäktigemöte.

De anser inte att Forshaga kommun gjort vad de kan för att hjälpa de boende i Deje som drabbas av översvämningsmyggen.

De vill att:

• fullmäktige beslutar att Forshaga kommun skall verka för att länsstyrelsen i Värmland skyndsamt utreder om det fortfarande finns skyddsskäl enligt EU:s art och habitatdirektiv (SCI) inom områdena Pannkakan och Ådrans älvskogar.

• fullmäktige beslutar att Forshaga kommun verkar för att Natura 2000-områdena Pannkakan och Ådrans älvskogar upphävs.

• fullmäktige beslutar att, om målen i punkt ett och två inte uppnås, Forshaga kommun tydligt kräver att staten genom länsstyrelsen i Värmland står för de kostnader som uppkommer för kommunen beroende på dessa Natura 2000-områden.

De anser inte att Forshaga kommun gjort vad de kan för att hjälpa de boende i Deje som drabbas av översvämningsmyggen.

De vill att:

• fullmäktige beslutar att Forshaga kommun skall verka för att länsstyrelsen i Värmland skyndsamt utreder om det fortfarande finns skyddsskäl enligt EU:s art och habitatdirektiv (SCI) inom områdena Pannkakan och Ådrans älvskogar.

• fullmäktige beslutar att Forshaga kommun verkar för att Natura 2000-områdena Pannkakan och Ådrans älvskogar upphävs.

• fullmäktige beslutar att, om målen i punkt ett och två inte uppnås, Forshaga kommun tydligt kräver att staten genom länsstyrelsen i Värmland står för de kostnader som uppkommer för kommunen beroende på dessa Natura 2000-områden.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.