2018-06-15 09:59

2018-06-15 12:14

Miljöministern har svarat om myggen

DEJE

Riksdagsledamoten Christian Holm Barenfeld (M) ställde nyligen en fråga till regeringen om den svåra myggplågan i Deje och ville ha svar hur miljöministern tänkte agera för att myggen ska kunna bekämpas.

Nu har han fått svar.

– Regeringen anser liksom förra regeringen att problemen med översvämningsmygg till stor del är ett regionalt ansvar och att det är viktigt att finna långsiktiga lösningar på problemen med massförekomst av översvämningsmygg, säger miljöminister Karolina Skog (MP).

Hon konstaterar att regeringen har sagt ja till de ansökningar om tillstånd till bekämpningar som har gjorts och att det går att söka medel hos Naturvårdsverket och Jordbruksverket.

– Hon skjuter gärna ansvaret från regeringen till andra instanser. Det är oroväckande att ministerns engagemang i frågan inte är större,

– Det vore bra med mer långsiktiga spelregler, tillräckliga anslag och en tydlig vilja att bekämpa myggen med fungerande metoder. Vi har från Moderaterna i Forshagas sida varit tydliga med att vi vill bekämpa myggen med Vectobac G, säger Holm Barenfeld.

Nu har han fått svar.

– Regeringen anser liksom förra regeringen att problemen med översvämningsmygg till stor del är ett regionalt ansvar och att det är viktigt att finna långsiktiga lösningar på problemen med massförekomst av översvämningsmygg, säger miljöminister Karolina Skog (MP).

Hon konstaterar att regeringen har sagt ja till de ansökningar om tillstånd till bekämpningar som har gjorts och att det går att söka medel hos Naturvårdsverket och Jordbruksverket.

– Hon skjuter gärna ansvaret från regeringen till andra instanser. Det är oroväckande att ministerns engagemang i frågan inte är större,

– Det vore bra med mer långsiktiga spelregler, tillräckliga anslag och en tydlig vilja att bekämpa myggen med fungerande metoder. Vi har från Moderaterna i Forshagas sida varit tydliga med att vi vill bekämpa myggen med Vectobac G, säger Holm Barenfeld.

Visste du detta om mygg?

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.