2018-06-01 08:52

2018-06-01 13:21

Kommunen inför bevattningsförbud

FORSHAGA

Från och med i dag, den 1 juni, inför Forshaga kommunen bevattningsförbud med omedelbar verkan.

Förbudet innebär att det inte är tillåtet att spola vatten utomhus, tvätta bilen eller fylla pooler.

– Vårt vattenverk i Forshaga får jobba hårt för att hänga med. Under natten när vattenuttaget normalt är mindre, ska vi fylla våra reservoarer men det hinner produktionen inte med just nu. Det är viktigt att ha reserv i vattentornet att ta till när användningen blir större dagtid, när vi behöver underhålla vattenverket samt vid vattenläckor. Därför inför vi nu med omedelbar verkan bevattningsförbud, säger Stefan Melin, driftchef VA i ett pressmeddelande.

Bevattningsförbudet gäller tills vidare.

Förbudet innebär att det inte är tillåtet att spola vatten utomhus, tvätta bilen eller fylla pooler.

– Vårt vattenverk i Forshaga får jobba hårt för att hänga med. Under natten när vattenuttaget normalt är mindre, ska vi fylla våra reservoarer men det hinner produktionen inte med just nu. Det är viktigt att ha reserv i vattentornet att ta till när användningen blir större dagtid, när vi behöver underhålla vattenverket samt vid vattenläckor. Därför inför vi nu med omedelbar verkan bevattningsförbud, säger Stefan Melin, driftchef VA i ett pressmeddelande.

Bevattningsförbudet gäller tills vidare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.