2018-05-24 16:57

2018-05-25 08:00

Kommunen bjuder in till myggmöte

FORSHAGA: Rekordtidig mygginvasion

Nu bjuder Forshaga kommun in alla berörda till ett öppet möte om myggplågan i Deje.

Nu på tisdagen den 29 maj är det drop in på Kulturhuset i Deje från klockan fem på eftermiddagen.

Efter de senaste dagarnas alla rapporter om årets tidiga mygginvasion - och det 40-talet JO-anmälningarna mot kommunen för den misslyckade myggbekämpningen - arrangerar kommunen ett möte om myggsituationen.

Kommunen inser att många har frågor de vill ha svar på. Inte minst om den uteblivna biologiska bekämpningen av myggen.

Man vill också veta hur kommuninvånarna upplever situationen och om de har några tankar om hur problemet skulle kunna lösas.

– Vi har vänt oss till länsstyrelsen för att få hjälp. Det är viktigt att de får hela bilden från er som är drabbade, heter det inbjudan till mötet som kommer från ledamöterna i kommunstyrelsen och kommunchefen Torbjörn Falk.

Nu på tisdagen den 29 maj är det drop in på Kulturhuset i Deje från klockan fem på eftermiddagen.

Efter de senaste dagarnas alla rapporter om årets tidiga mygginvasion - och det 40-talet JO-anmälningarna mot kommunen för den misslyckade myggbekämpningen - arrangerar kommunen ett möte om myggsituationen.

Kommunen inser att många har frågor de vill ha svar på. Inte minst om den uteblivna biologiska bekämpningen av myggen.

Man vill också veta hur kommuninvånarna upplever situationen och om de har några tankar om hur problemet skulle kunna lösas.

– Vi har vänt oss till länsstyrelsen för att få hjälp. Det är viktigt att de får hela bilden från er som är drabbade, heter det inbjudan till mötet som kommer från ledamöterna i kommunstyrelsen och kommunchefen Torbjörn Falk.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.