2018-04-17 11:35

2018-04-17 11:35

Efterlyser samsyn i regionfrågan

FORSHAGA

Lägg kraft på att få en samsyn och se till att komma överens i de stora, strategiskt viktiga frågorna.

Den uppmaningen kommer från Forshaga kommun i remissprocessen inför bildandet av den nya regionkommunen. Ambitionsnivån i frågor om hälso- och sjukvården, kollektivtrafiken och flygplatsen för inte vara högre än vad som motsvaras av kommunernas bärkraft. Vi måste undvika att kommunerna splittras i två läger, skriver man.

 

Den uppmaningen kommer från Forshaga kommun i remissprocessen inför bildandet av den nya regionkommunen. Ambitionsnivån i frågor om hälso- och sjukvården, kollektivtrafiken och flygplatsen för inte vara högre än vad som motsvaras av kommunernas bärkraft. Vi måste undvika att kommunerna splittras i två läger, skriver man.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.