2018-02-27 03:31

2018-02-27 07:37

Byggnad vid kraftstation nedbrunnen

En kontorsbyggnad tillhörande kraftverket i Deje har fattade eld och brann ned under natten.
Polisen utreder händelsen som mordbrand.

Larmet inkom strax innan klockan tre på natten.

– Det är en gammal kraftstation på cirka tio gånger fem meter som var helt övertänd redan när larmet ringdes in. Det är ingen direkt spridningsrisk så vi kommer inte göra några släckningsförsök, sade Björn Johansson, räddningschef i beredskap, inledningsvis.

Enligt polisen var byggnaden, som ligger på Bruksgatan i Deje, inte en kraftstation utan en kontorsbyggnad tillhörande Fortum. De har nu inlett en förundersökning om mordbrand och kommer att spärra av på platsen.

Enligt Jan Matern, vakthavande befäl vid polisen i Värmland, hade ett inbrottslarm i byggnaden lösts ut tidigare under natten.

– Det är när en person ska kontrollera det som man märker att det brinner. Men det kan ju också ha lösts ut just på grund av branden, säger han.

I övrigt finns det inget som pekar på att branden ska ha varit anlagd i nuläget, menar han.

Det här är andra gången på ett knappt halvår som det brinner vid kraftstationen. I september brann en lagerlokal ner.

Larmet inkom strax innan klockan tre på natten.

– Det är en gammal kraftstation på cirka tio gånger fem meter som var helt övertänd redan när larmet ringdes in. Det är ingen direkt spridningsrisk så vi kommer inte göra några släckningsförsök, sade Björn Johansson, räddningschef i beredskap, inledningsvis.

Enligt polisen var byggnaden, som ligger på Bruksgatan i Deje, inte en kraftstation utan en kontorsbyggnad tillhörande Fortum. De har nu inlett en förundersökning om mordbrand och kommer att spärra av på platsen.

Enligt Jan Matern, vakthavande befäl vid polisen i Värmland, hade ett inbrottslarm i byggnaden lösts ut tidigare under natten.

– Det är när en person ska kontrollera det som man märker att det brinner. Men det kan ju också ha lösts ut just på grund av branden, säger han.

I övrigt finns det inget som pekar på att branden ska ha varit anlagd i nuläget, menar han.

Det här är andra gången på ett knappt halvår som det brinner vid kraftstationen. I september brann en lagerlokal ner.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.