2018-02-01 17:05

2018-02-01 17:05

Kommunstyrelsen Forshaga

Datorer till alla elever

Nu får alla elever i årskurs fyra till nio egna datorer. De bärbara datorerna håller just nu på att delas ut i skolorna. Förskolorna och upp till årskurs tre får ett mindre antal klassdatorer. 1 miljon kronor är budgeterade per år för inköp och underhåll av datorerna.

20 miljoner i överskott

Ett överskott på 3 procent eller 20 miljoner i ”vinst” är resultatet för 2017 visar bokslutet. En kombination av ökade skatteintäkter och att förvaltningarna har hållit sina budgetar.

Satsar på personalen

– Vi behöver satsa på vår personal, säger kommunalrådet Per Lawén (S). Han lovar att såväl villkor som förmåner och arbetsmiljön ska ses över under året.

Letar tomt för nytt LSS-boende

Ett nytt LSS-boende med åtta till tio platser måste byggas inom kort. Jakten på en lämplig plats pågår. För att bygget inte ska dra ut på tiden, söker man efter en tomt på redan detaljplanerad mark. Man är öppen för fler förslag och tittar för närvarande på Åsmyren, den gamla så kallade herrgården på Bruket, Slottsparken och Bokliden i Skived.

Pengar till Abba-konsert

Deje musikkår har fått 15 000 kronor för att producera en Abba-musikal. Den ska framföras i Deje och Forshaga under våren, barn och ungdomar är garanterade fri entré.

Datorer till alla elever

Nu får alla elever i årskurs fyra till nio egna datorer. De bärbara datorerna håller just nu på att delas ut i skolorna. Förskolorna och upp till årskurs tre får ett mindre antal klassdatorer. 1 miljon kronor är budgeterade per år för inköp och underhåll av datorerna.

20 miljoner i överskott

Ett överskott på 3 procent eller 20 miljoner i ”vinst” är resultatet för 2017 visar bokslutet. En kombination av ökade skatteintäkter och att förvaltningarna har hållit sina budgetar.

Satsar på personalen

– Vi behöver satsa på vår personal, säger kommunalrådet Per Lawén (S). Han lovar att såväl villkor som förmåner och arbetsmiljön ska ses över under året.

Letar tomt för nytt LSS-boende

Ett nytt LSS-boende med åtta till tio platser måste byggas inom kort. Jakten på en lämplig plats pågår. För att bygget inte ska dra ut på tiden, söker man efter en tomt på redan detaljplanerad mark. Man är öppen för fler förslag och tittar för närvarande på Åsmyren, den gamla så kallade herrgården på Bruket, Slottsparken och Bokliden i Skived.

Pengar till Abba-konsert

Deje musikkår har fått 15 000 kronor för att producera en Abba-musikal. Den ska framföras i Deje och Forshaga under våren, barn och ungdomar är garanterade fri entré.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.