2018-01-23 18:03

2018-01-23 19:40

92-årings vingliga färd slutade med kollision

FORSHAGA

(UPPDATERAD) Två bilar var strax före klockan 18 på tisdagskvällen inblandade i en kollision på riksväg 62 mellan Karlstad och Forshaga.

– Bilarna har kommit från varsitt håll och kolliderat. Det färdades en person i varje bil. Den ena var i stort sett oskadd och var ur bilen när vi kom till platsen. Den andre personen ska enligt uppgift vara lätt skadad. Den personen satt kvar i fordonet, men inte fastklämd, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap i Karlstadsregionen.

Olyckan skedde strax före Dyvelsten och räddningstjänsten spärrade initialt av 62:an i bägge riktningarna.

Även polis kallades till platsen.

– Vi fick in ett samtal 17.22 om iakttagelser av ett vingligt fordon på riksväg 62 och vi tror att det fordonet varit inblandat i olyckan. Det kom även in fler samtal efter det, säger polisens vakthavande befäl Peter Persson.

Strax före klockan 19 meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet förbi olycksplatsen.

Senare på tisdagskvällen meddelade polisen att det rörde sig om en kvinna samt en 92-årig man som var inblandade i olyckan.

– Det var mycket riktigt så att det rörde sig om det vingliga fordonet som hade krockat. Med tanke på mannens aktningsvärda ålder så vet vi inte om det handlade som ett sjukdomsfall eller inte. Det vi vet är att mannen var vållande till olyckan. Hans bil kom över på fel sida varpå kvinnan tvingades väja, men inte kunde undvika en kollision.

Mannen fördes till sjukhus med smärtor i nacken, kvinnan klagade på smärtor i en hand efter olyckan.

– Vi hade i ett tidigare skede positionerat oss så att vi skulle få stopp på den här mannens färd men tyvärr så hann det bli en kollision innan han nådde oss, avslutar Persson.

– Bilarna har kommit från varsitt håll och kolliderat. Det färdades en person i varje bil. Den ena var i stort sett oskadd och var ur bilen när vi kom till platsen. Den andre personen ska enligt uppgift vara lätt skadad. Den personen satt kvar i fordonet, men inte fastklämd, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap i Karlstadsregionen.

Olyckan skedde strax före Dyvelsten och räddningstjänsten spärrade initialt av 62:an i bägge riktningarna.

Även polis kallades till platsen.

– Vi fick in ett samtal 17.22 om iakttagelser av ett vingligt fordon på riksväg 62 och vi tror att det fordonet varit inblandat i olyckan. Det kom även in fler samtal efter det, säger polisens vakthavande befäl Peter Persson.

Strax före klockan 19 meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet förbi olycksplatsen.

Senare på tisdagskvällen meddelade polisen att det rörde sig om en kvinna samt en 92-årig man som var inblandade i olyckan.

– Det var mycket riktigt så att det rörde sig om det vingliga fordonet som hade krockat. Med tanke på mannens aktningsvärda ålder så vet vi inte om det handlade som ett sjukdomsfall eller inte. Det vi vet är att mannen var vållande till olyckan. Hans bil kom över på fel sida varpå kvinnan tvingades väja, men inte kunde undvika en kollision.

Mannen fördes till sjukhus med smärtor i nacken, kvinnan klagade på smärtor i en hand efter olyckan.

– Vi hade i ett tidigare skede positionerat oss så att vi skulle få stopp på den här mannens färd men tyvärr så hann det bli en kollision innan han nådde oss, avslutar Persson.

Till händelsekartan

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.