2017-04-24 15:34

2017-04-24 15:34

Salva kan vinna SM-guld

FORSHAGA

När SM i Ung företagsamhet avgörs i Stockholm i maj kan värmländska UF-företaget Smarta tassar vinna guld i kategorin Årets vara.

Det är Anna Lindberg, student på Forshagaakademin, som tagit fram en salva för torra hundtassar. Varför hon valt att utveckla en salva är att även hundar blir torra om sina ”fötter”

– Receptet är särskilt anpassat med tanke på hundarna. Det innehåller inga kemiska tillsatser utan är helt ekologiskt, eftersom djuren gärna slickar sina tassar, säger Anna Lindberg i ett pressmeddelande.

Salvan kokar hon själv och häller sedan upp den för att stelna i lättanvända stift. Salvan utsågs till Årets vara i Värmland vid den regionala tävlingen i mars, och hon kommer nu att tävla om SM-titeln i samma gren vid SM i Ung företagsamhet

Det är Anna Lindberg, student på Forshagaakademin, som tagit fram en salva för torra hundtassar. Varför hon valt att utveckla en salva är att även hundar blir torra om sina ”fötter”

– Receptet är särskilt anpassat med tanke på hundarna. Det innehåller inga kemiska tillsatser utan är helt ekologiskt, eftersom djuren gärna slickar sina tassar, säger Anna Lindberg i ett pressmeddelande.

Salvan kokar hon själv och häller sedan upp den för att stelna i lättanvända stift. Salvan utsågs till Årets vara i Värmland vid den regionala tävlingen i mars, och hon kommer nu att tävla om SM-titeln i samma gren vid SM i Ung företagsamhet