2016-10-12 16:24

2016-10-12 16:24

Spadtag för nya lägenheter

FORSHAGA: Två eller tre rum med kök

Strax före lunch på onsdagen togs två symboliska spadtag för bygget av 32 nya hyreslägenheter i centrala Forshaga. Någon gång i slutet av nästa år kan hyresgästerna flytta in.

Det finns många både hyreshus villor och radhus i Forshaga. Men det har länge funnits en efterfrågan på fler små hyresrätter.

Forshagabostäder, kommunens bostadsföretag, har nu påbörjat bygget av två fyra våningar höga punkthus i kvarteret Svanen. Husen byggs där Floragatan till nyligen drog fram men adressen blir Bruksgatan. Det är 100-200 meter till butiker och till busshållplats.

Det blir 16 lägenheter med två rum och lika många med tre rum. Månadshyran blir 7 676 respektive 8 861 kronor, sedan tillkommer vatten och el.

Lägenheterna i Svanen kan inte sökas via Forshagabostäders vanliga bostadskö. Det krävs att man personligen besöker företagets kontor om man vill boka sig och det är det redan många som har gjort. Hälften av lägenheterna är redan tingade.

Det finns många både hyreshus villor och radhus i Forshaga. Men det har länge funnits en efterfrågan på fler små hyresrätter.

Forshagabostäder, kommunens bostadsföretag, har nu påbörjat bygget av två fyra våningar höga punkthus i kvarteret Svanen. Husen byggs där Floragatan till nyligen drog fram men adressen blir Bruksgatan. Det är 100-200 meter till butiker och till busshållplats.

Det blir 16 lägenheter med två rum och lika många med tre rum. Månadshyran blir 7 676 respektive 8 861 kronor, sedan tillkommer vatten och el.

Lägenheterna i Svanen kan inte sökas via Forshagabostäders vanliga bostadskö. Det krävs att man personligen besöker företagets kontor om man vill boka sig och det är det redan många som har gjort. Hälften av lägenheterna är redan tingade.