2016-09-16 10:31

2016-09-16 10:31

Här ökar villorna mest i pris

VÄRMLAND: Forshaga toppar listan

Just nu är villamarknaden i Sverige relativt stabil. Men priset på villor i Forshaga har ökat med 57 procent de senaste fem åren, vilket är den starkaste prisutvecklingen i Värmland.

Det skriver Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande. Totalt har priserna på villor i Värmland ökat med 18 procent sedan 2011, vilket är en bit under rikssnittet där motsvarande siffra är 32 procent.

Villapriserna i de flesta värmländska kommuner har dock ökat och förutom Forshaga toppar Hammarö och Kil listan. Svagast utveckling sett till villapriserna har Storfors (0 procent) Hagfors (minus 6 procent) och Filipstad (minus 1 procent) haft.

En bit under

– Under den senaste femårsperioden har bostadsrätter ökat betydligt mer i länet men vi har samtidigt sett stora prisökningar på villor i ett par värmländska kommuner. Dock ligger utvecklingen för villor i länet generellt en bit under rikssnittet, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån i pressmeddelandet.

Det skriver Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande. Totalt har priserna på villor i Värmland ökat med 18 procent sedan 2011, vilket är en bit under rikssnittet där motsvarande siffra är 32 procent.

Villapriserna i de flesta värmländska kommuner har dock ökat och förutom Forshaga toppar Hammarö och Kil listan. Svagast utveckling sett till villapriserna har Storfors (0 procent) Hagfors (minus 6 procent) och Filipstad (minus 1 procent) haft.

En bit under

– Under den senaste femårsperioden har bostadsrätter ökat betydligt mer i länet men vi har samtidigt sett stora prisökningar på villor i ett par värmländska kommuner. Dock ligger utvecklingen för villor i länet generellt en bit under rikssnittet, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån i pressmeddelandet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.