2016-05-20 15:54

2016-05-20 15:54

Sommarläger för alla

FORSHAGA: Storsatsning på aktiviteter för barn och unga

Skateboard, fiske, film, skärmflyg, dans och cirkus– det är några av de lägeraktiviteter Forshaga kommun arrangerar för grundskolebarn i sommar.
– Vi har fokuserat på att få en bredd bland aktiviteterna, alla håller inte på med sport, säger ungdomssamordnaren Joachim Audé.

Forshaga kommun brukar anordna lägerverksamhet varje sommar, men i år har de satsat extra stort.

– Vi kan göra det här tack vare statligt stöd från ungdomsstyrelsen, därifrån har vi fått 128 000 kronor. Sen lägger vi nästan lika mycket själva. Men alltsammans bygger på samarbete med kommunens föreningar, säger kultur-, fritids- och näringslivschefen Marcus Ekholm.

Allt är gratis

Samtliga läger är kostnadsfria och vänder sig till barn i grundskoleålder, men de deltagande föreningarna har själva fått sätta åldersgränser för sina respektive aktiviteter. Bland annat måste du vara minst tio år för att få vara med på skytteläger med luftgevär, medan det räcker att vara sju år för att få vara med på fiske. Lägren är också olika långa; från en enda dag, till fem dagar– och det är först till kvarn som gäller för att få en plats.

– Broschyren med inbjudan delas ut till eleverna i nästa vecka, sen är det bara att anmäla sig. De läger vi tror blir populärast är skate, film, cirkus och fiske, säger ungdomssamordnaren Pär Ekberg, men trycker, precis som kollegan Joachim Audé, på att man satsar på bredd.

– De traditionella sommarsporterna har vi medvetet inte tagit med, då de anordnar sina egna läger ändå. Här vill vi visa på det stora utbud av fritidsaktiviteter som faktiskt finns i kommunen.

Forshaga kommun brukar anordna lägerverksamhet varje sommar, men i år har de satsat extra stort.

– Vi kan göra det här tack vare statligt stöd från ungdomsstyrelsen, därifrån har vi fått 128 000 kronor. Sen lägger vi nästan lika mycket själva. Men alltsammans bygger på samarbete med kommunens föreningar, säger kultur-, fritids- och näringslivschefen Marcus Ekholm.

Allt är gratis

Samtliga läger är kostnadsfria och vänder sig till barn i grundskoleålder, men de deltagande föreningarna har själva fått sätta åldersgränser för sina respektive aktiviteter. Bland annat måste du vara minst tio år för att få vara med på skytteläger med luftgevär, medan det räcker att vara sju år för att få vara med på fiske. Lägren är också olika långa; från en enda dag, till fem dagar– och det är först till kvarn som gäller för att få en plats.

– Broschyren med inbjudan delas ut till eleverna i nästa vecka, sen är det bara att anmäla sig. De läger vi tror blir populärast är skate, film, cirkus och fiske, säger ungdomssamordnaren Pär Ekberg, men trycker, precis som kollegan Joachim Audé, på att man satsar på bredd.

– De traditionella sommarsporterna har vi medvetet inte tagit med, då de anordnar sina egna läger ändå. Här vill vi visa på det stora utbud av fritidsaktiviteter som faktiskt finns i kommunen.